streda 6. júna 2012

Nákup prvých topánok a registrácia na prvý závod

Po návrate zo služobky som sa teda rozhodla, že je načase si zaobstarať vhodnú obuv. Kamarát ma zobral do outletu adidasu. Mali sme šťastie na šikovnú slečnu predavačku a zároveň tiež bežkyňu. Dala mi skúsiť niekoľko rôznych modelov a nakoniec som si vybrala supernova glide 3.
Cítila som sa v nich dobre. Aj to behanie, oproti starým teniskám, šlo lepšie. A hlavne mať dobre padnúce topánky je u behu asi to najdôležitejšie. Funkčné oblečenie apod. sa dá riešiť neskôr.



Už neviem kde, ale dozvedela som sa, že sa v septembri pobeží beh na 10km - We run prague. A rozhodla som sa prihlásiť. Bola to pre mňa výzva. Zvládla som ubehnúť tak tri, maximálne štyri kilometre. Behala som stále len nejaké kratšie trasy po okolí, po sídlisku.

Na webe nikerunning.nike.com som objavila možnosť nastaviť si virtuálneho trenéra*. Podľa zvolenej vzdialenosti vytvorí tréningový plán na 3 mesiace. Tak som si ho nastavila na tých 10km a začala podľa neho behať. Už mi nestačilo sídlisko a vybehla som do prírody. Pomaličky pridávala km. A ono to šlo. :) Dosť ma motivuje, že mi telefón meria vzdialenosti a časy. Takže vidím, že sa postupne zlepšujem.
Bežkyňa

*Poznámka pod čiarou. Včera nike úplne prerobil svoj web a zatiaľ sa mi nepodarilo nájsť trenéra. Buď už nebude, alebo ho ešte časom pridajú. Dám vedieť.

4 komentáre:

  1. Ty botky jsou krásný! Taky si chci nějaký přímo na běh pořídit :)
    Určitě se podívám na tu webovou stránku a taky si tam nastavim nějakou vzdálenost a v létě bych se mohla v běhu zlepšovat:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ďakujem. :) Ja už síce behám v iných, ale nebudem predbiehať. Je toho tak veľa, čo chcem ešte napísať. Tak ešte pár článkov potrvá kým sa dostanem do súčasnosti. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. tak to je skvělá motivaci si takhle sčítat celkem uběhnuté kilometry, takže jen tak dál :) jinak ty boty jsou fakt krásné! sama bych si také potřebovala nějaké pořídit! naposledy jsem byla běhat opravdu v nevhodných botách a docela se mi to vymstilo...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Díky. :) A to som ani nehľadela na dizajn. Skôr aby som sa v nich cítila pohodlne.
    A nezabudni na protahování.

    OdpovedaťOdstrániť

Každý váš komentár ma poteší. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...