sobota 16. júna 2012

Čo mi chudnutie dalo a vzalo

Na začiatku roka už bolo fakt neúnosné ako som vyzerala. Neviem, či by som začala chudnúť, keby tomu nepomohla náhoda. Ako som písala, podarilo sa mi náhodou, na služobke, schudnúť pár kilo.
V každom prípade je hlavné, že som do toho nakoniec šla a podarilo sa mi to nenásilnou cestou. Na to som pyšná najviac. Nie ako keď som "chudla" ako puberťáčka a skoro som nejedla.. Takto cesta nevedie.
Základom je začať sa hýbať. A ten šport vás musí baviť. Keby ma beh nebavil, už by som sa na to dávno vyprdla.
Kolegovia chodia napr. hrávať každý týždeň volejbal. Skúšala som sa pridať, ale nejde mi to a nebavilo ma to. Asi som individualista. :) Behám tiež najradšej sama.
Vďaka chudnutiu som teda konečne objavila šport, ktorý ma baví. :)
Cítim sa lepšie. Nezadýcham sa a určite mám celkovo lepšiu kondičku.
Páči sa sama sebe.
Zoženiem na seba jednoduchšie oblečenie - teda čo sa týka veľkostí. Že sa mi väčšina vecí v obchode nepáči je druhá vec. :D
Okrem toho sú mi dobré staré veci, čo som nosila v 19tich.
Naučila som sa, že jesť pravidelne a dostatočne je správne. A že nemá význam hladovať! Samozrejme ak sa popri tom aj hýbem. A myslím si, že správne chudnúť bez športu snáď ani nejde.
Začala som sa viac zaujímať o zloženie potravín, ktoré nakupujem.

No a čo mi chudnutie vzalo?
Pocit tepla. Občas mi je zima. Väčšinou to spraví pohyb. Termoregulácia asi ešte nestačila prepnúť. Ale keď nad tým tak premýšľam, lepší sa to. A bude leto. Dosť času aby sa telo zrovnalo.
Prsia. Bohužiaľ z mojej podprsenky 30F (na naše 65G) mám aktuálne 30DD (na naše 65E). To sú dve veľkosti v košíčku dole. A mám pocit, že sa stále zmenšujú.. :/
A štve ma, že mám na bruchu voľnú kožu. A celkom dosť. Ono tých skoro 10cm v páse nie je málo. Poctivo mažem krémami, masírujem a dúfam, že sa ešte stiahne.

A moje pred (lepšie fotky nemám) v januári 2012 a po predvčerom. Veľký pupok, zadok a stehná sú preč. Som so sebou spokojná a blahoželám si. :) Dnes sa doma odvážim po týždni tak uvidím, či mám stále 57kg. Chcem sa ešte dostať na tých 55kg a potom prejdem na udržovací režim.


Bežkyňa

11 komentárov:

  1. To je super! Gratuluji k tak skvělé změně :) Hubnutí určitě člověku dá hodně, někdy jak píšeš i něco veme, ale většinou převažují ty klady :) Jinak já bych taky nedokázala cvičit, kdyby mě to nebavilo a jsem taky spíše individualista :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Máš super fotky! Zajímalo by mě, co budeš dělat s tou volnou kůžičkou? Moc lidí to veřejně neřeší, ale já se toho taky právě bojím...:(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No ja proste budem čakať a mazať a uvidím. Mama mi teraz hovorí, že to nie je také hrozné ako tvrdím. Dôležitá je ta hydratácia pokožky. So zbytkom si telo musí poradiť samo. Plus tie vitamíny, čo užívam. Je tam kolagen a to by malo tiež pomáhať.

      Odstrániť
  3. Máš pěknej zadek! Fakt! :D Mně to hubnutí snad víc dalo než vzalo. Sice jsem nezhubla, ale naučila jsem se pravidelně sportovat a kontrolovat, co jím. A to si myslím, že je důlěžité.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je to najdôležitejšie. Aj keby som mala chudnúť kilo za mesiac, tak správnou stravou viem, že je to nafurt.

      Odstrániť
  4. Děvče moje zlatý. Jenže ty fotky mluví za všechno. Prostě to to jen svědčí. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ty hubneš snad jen vršek ne? Resp. to vypadá, že tuk jsi měla jen nahoře (nohy a zadek ti i lehce závidím :)) Já jsem souměrně tlustá a tak i hubnu souměrně... a v prsou si to vždy držím, hubnu ten obvod pod nima (nerozumím jak se mi to daří, asi genetika, jinak si to neumím vysvětlit). S tou kůží asi prostě mazat, masírovat a posilovat... přeci se musí zas napnout do normálního stavu, by v tom byl čert :) A zas ta termoregulace je v létě výhoda, člověk se i méně potí, v zimě se oblékneš líp ale v létě se neustále svlékat nejde takže je to jednoznačné plus :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Praveze nie. Cez zadok mam dole najviac. 20cm. Ale ta sukna to dobre schovala. V podstate som mala normalne asi iba lytka. Preto ten dojem chudych noh.
      A diky za pochvalu. Aj ja mam svoj zadok rada. :) teraz vyzera fakt pekne.

      Odstrániť
  6. Moc ti to sluší a je vidět veliký pokrok :)
    Mimochodem...taky mám pocit, že mi je pořád zima od té doby, co jsem zhubla! Ale zase si říkám, že lepší vydržet zimu a obléknout se, než být obalená tukem :-D

    OdpovedaťOdstrániť

Každý váš komentár ma poteší. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...