streda 19. marca 2014

Spálené kalórie na kolobežke vs. beh a recept na chlieb

Endomondo vie exportovať také pekné grafy a keďže sa snažím si svoje jazdy na kolobežke zaznamenávať, môžem sa s vami o ne podeliť. :D
Dobrovoľne sa priznávam, že behať sa mi akosi nechce (nie, polmaratón vobec nebežím za dva týžne) a vďaka kolobežke sa ani necítim nijako previnilo. Zistila som totiž, že na kolobežke cestou do práce a z práce spálim približne rovnaký počet kalórií ako cca 5km výbehom. :)

No a aby toho nebolo málo, kamarát mi požičal jeho kolobežku a tak môžeme s Míšou jazdiť aj spolu. Ideálne po Prahe keď potrebujeme na nákup, alebo na poštu a podobne. :) Tá kamarátova kolobežka je dokonca vyparádená, pozrite aké má krásne vlajočky na "řídítkách"!

Pirát silnic!
Čo sa týka režimu, včera sme mali návštevu, takže som si urobila "prasací deň", samozrejme s mierou, ale normalne som papala. Nemala som moc vychytané raňajky a mala som potom celý deň hlad. Dnes som teda dostala nabalené chlebíky dva, s domácou cibulkovo-tvarohovou pomazánkou. Bolo to lepšie, ono sa nenadarmo hovorí, že raňajky sú základ. Cez deň potom jem normálne dve svačinky a obed. No a večer bielkovinovo-zeleninový, ideálne aj bez pečiva, čo sa mi darí.

Po dlhej dobe sa mi zase pod ruky dostal žitný kvások a piekla som ozajstný žitný chlebík. :) Je to celkom
umenie a pár pečení mi bude trvať kým to vychytám, ale podelím sa o recept. Mám ho od pána čo predáva na náplavke chvieb a kvások.


  • 220g žitného kvásku
  • 360g žitnej múky
  • 460g pšeničnej múky
  • 470ml odstatej vody
  • 15g soli
  • 15g rasce
Celý kvások zmiešame s žitnou múkou a vodou, dobre zamiešame. Prikryjeme utierkou a necháme cca 2 a pol hodiny prekvasiť. Kvások takto oživíme a rozmnožíme. Pokiaľ si chceme odobrať kvások, urobíme tak práve po prekvasení. Správne prekvasené cesto je blné bubliniek. Potom pridáme pšeničnú múku, soľ a rascu. Ja som pridala aj semiačka podľa chuti. Chlebík som biekla možno barbarsky, ale v pekárni na program celozrnný chlieb.

2 komentáre:

  1. Jsem ráda, že zase přispíváš víc, baví mě tě číst :) A doufám, že se časem zase vrátíš k běhu a psaním o něm, když mě to zrovna teď tak chytlo :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Merketh. :) Ja myslím, že až bude pekne, tak zase pobežím častejšie. :)

      Odstrániť

Každý váš komentár ma poteší. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...