streda 13. marca 2013

Meranie na pristroji TANITA

Na FB som nedávno dávala foto z roku 2009, na ktorom boli moje údaje z merania tuku a svalov atp. Bohužiaľ sa už nepamätám, čo to bolo za stroj, ale to už nie je tak dôležité. Hlavne som odvtedy ešte nabrala až na cca 72kg...
Vďaka tomuto nálezu som sa odhodlala ísť sa konečne nechať znova odmerať a výsledky porovnať. Na fóre u Nikki mi baby odporučili meranie v YMCA, ktoré stojí 200kč (akcia), čo nie je moc a robí ho výživová poradkyňa Jana Ondráčková.

Objednaná som bola na dnes a aké mám výsledky?
Meranie prebehlo na váhe TANITA.
Váha: 59,1kg
BMI: 20
Fat: 24,9%
Váha svalov: 42,1kg
Estimated bone mass (kalcium a minerály v kostiach): 2,3
Viscerálny tuk: 1
Total Energy Exp: 2215kcal/day (uviedla som aktivitu cca 5x týždenne po 45-60min)
Metabolický vek: 18
Voda v tele: 55,5%

Pani poradkyňa zhodnotila, že by bolo fajn ešte trošku stiahnuť tuky a pribrať aspoň 5kg svalov. Som rovnakého názoru, musím na sebe zamakať. Pribratie prisúdila zníženej aktivite posledné dni/týždne. Jedálniček by som mala mať podľa môjho popisu relatívne O.K. Mám akurát pridať na bielkovinách, hlavne teda na mäse (hovädziom a rybách) a prípadne piť syrovátku, občas pridať tvaroh. Odporučila mi 2x týždenne beh a 2x posilku, 1x jógu a prípadne ešte pridať nejaký kondičný pohyb ako napr. spinning alebo HEAT. Vidím to skôr na ten spinning. No a kvôli tej vode by som mala na lymfatickú masáž, o nej uvažujem už dávno, ale kým sa ja rozhýbem... Nemáte tip na dobré masáže v Prahe?
Pani poradkyňu môžem určite odporučiť, vo všetkom som s ňou v podstate súhlasila a za mesiac sa chystám na návštevu znova a porovnám výsledky. :) Je to pre mňa taká motivácia, tak verím, že mi to nedovolí sa flákať. Hlavne nech už je teplo, tá zima ma už ničí!

PS: A ešte by som mala doplniť vitamíny - horčík, zinok a vápnik.

Tak čo myslíte? :)

10 komentárov:

  1. My se ted budeme měřit ve škole..v rámci vyučování, takže se taky těším..hodnoty máš náhodou krásné. To já na sobě musím máknout víc..momentálně by můj metabolický věk byl tak 40..:D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Na takovéto měření se také chystám. :) Až se vrátím do čech určitě se nechám přeměřit. :) Tvoje výsledky jsou dobré :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ahojky, jsem ráda, že jsi na moje doporučení vyrazila, ona je fakt dobrá a já se asi znovu chystám přeměřit, jestli jsem udělala nějaký pokrok. Bohužel jsem tenkrát měla více % tuků v těle než ty. Tohle je moc krásný výsledek. To zavodnění je myslíš špatné? Laura

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mam so zavodňovaním celkom problémy už dlho, máme to v rodine. Napúchajú mi dost nohy vzdy navecer. A v lete je to este horsie.

      Odstrániť
    2. Ja som uviedla aktivitu 5x týždenne cca 45min a toto by mal byt moj prijem pre udrzovanie hmotnosti. Samozrejme je to orientacne.

      Odstrániť
  4. Aha a já si myslela, že je to dobře, že máš tolik vody v těle, ale to už je asi hrana viď. Prosím tě, jak je celkový doporučený příjem, to je co? Já jsem to už zapomněla a nevím, jestli to je kolik mám doporučeně jíst, nebo bych měla jíst méně, když chci ještě redukovat tuk.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Taky mám v plánu se jít změřit. Byla jsem někdy před dvěma lety a od té doby jsem se hodně změnila - co se týče sportu a jídla.
    Tvoje výsledky jsou ale moc pěkné (aspoň mně to tak přijde).

    OdpovedaťOdstrániť
  6. To jsou moc pěkné výsledky, a tuků určitě nemáš moc, ale akorát ;-) Ale 42 kg nejsou svaly, ale beztuková hmota - to je rozdíl! Já mám třeba beztukovou hmotu podobně a svalů je z toho 24kg ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za upresnenie. :) nie je to zrovna moj odbor. Len dúfam, ze tej hmoty este kus naberiem. :)

      Odstrániť
  7. Ahoj můžu se zeptat u jaké poradkyně jsi byla?díky za info

    OdpovedaťOdstrániť

Každý váš komentár ma poteší. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...