pondelok 22. októbra 2012

Maratón v Drážďanoch 2012

Preťahovanie sa pri Dostojevskom
Nakoniec som sa rozhodla na maratón ísť a som rada. Našťastie som si nevzala bežecké veci, inak by som určite šla bežať aspoň 10km. :D

Ráno som vstala už okolo štvrtej, pretože mi prišlo strašne zle a oblieval ma z toho pot a zahmlievalo sa mi pred očami. Asi som niečo zle zjedla alebo čo. Myslela som, že to na poslednú chvíľu zruším, ale prešlo to. Aspoň som mala dosť času zabaliť nám na cestu kus perníka, čo som piekla večer pred cestou.
Zraz s chalanmi sme mali na Kačerove a cestou sme ešte vyzdvihli Lucku. Mala trochu meškanie, bola na akcii do neskorého rána a zaspala. :) Cesta do Nemecka bola kvôli tomu trochu v časovom prese, ani hmla nám nepomáhala, ale ako sme prešli tunelom na nemeckú stranu, nebolo po hmle ani pamiatky a okolo 8:30 sme už parkovali v Drážďanoch. Z parkoviska nás odviezol dvojposchodový autobus do kongresového centra, kde sme vyzdvihli čísla a čipy. Lucka s chalamni sa šli prezliecť a pripraviť, štart bol už o desiatej, a ja som zatiaľ lovila fotky v okolí, keď už nič iné. :) Nájdete ich na mojom facebooku.

O trištvrte a desať sme sa stretli pred budovou a vydali sme sa na štart. Lucka s Honzou bežali 10km a Marcel maratón. Oba behy štartovali súčasne s polmaratónom a na štarte stálo okolo 7000 ľudí.
Cestou na štart - čísla začínajúce jedničkou sú 10km, dvojkou polmaratón a štvorkou maratón.
Na štarte
Štartovali pekných pár minút. Niektorí dobiehali aj 15 minút po začiatku a vydali sa na svoj beh. Počkala som kým dav odbehne a šla som si pozrieť centrum. L. s H. mali bežať okolo 50minút, tak som mala chvíľu čas. Mesto je krásne ale oproti Prahe má strašne široké ulice. Bola som sa pozrieť aj vo Frauenkirchen, je úchvatné, že ten kostol dokázali znova postaviť.
Pri návrate ku kongresovému centru, kde sa nachádzal aj cieľ, som stihla odfotiť dobiehajúceho prvého polmaratónca. Ľudia ešte len dobiehali desiatku a on už končil polmaratón! Dobehol to za 1:02:27.
Mengich Richard Kiprop - víťaz polmaratónu
Marcel dobieha maratón
Okolo 13:15 sme očakávali, že dobehne Marcel, ak všetko dopadne dobre. Lucka s Honzou sa dali po behu dokopy a pár minút sme sa vyhrievali von na slniečku. Potom sme sa presunuli k cieľu a ja som s foťákom čakala na Marcela aby som ho zvečnila. :) Nakoniec to ubehol za úžasné 3 hodiny 16 minút a 10 sekúnd. Je to proste borec!

Deň sme zavŕšili neskorým obedom a vydali sme sa späť do tej hmly do ČR.

Zážitok to bol skvelý a som rada, že som mohla ísť aspoň ako divák.
Rozhodla som sa prihlásiť sa na budúci ročník. Do konca mesiaca je možné sa na maratón prihlásiť za cenu polmaratónu a pôjdem do toho! Nechcem od začiatku očakávať neúspech, ale ak by sa čokoľvek stalo, môžem to dodatočne zmeniť a ubehnúť si iba polmaratón. Teším sa, že mám ďalší cieľ, ktorý si chcem splniť. :)

Kto by ste sa chceli registrovať tiež, tu je info - http://www.dresden-marathon.com/index.php?pid=0101104

Bežkyňa

7 komentárov:

  1. ti co to uběhli mají můj odbiv :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Musí to být jiné, jen se dívat. Já jsem moc chtěla vidět nějaký závod naživo, protože se určitě nějakou dobu neúčastním. Když vidím ve fitku (máme tam TV plazmy)nějaký přímý přenos, tak běžím na páse taky jak o život. Prostě atmosféra je super :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Uh, nedokážu si představit jaké přemáhání to musí být, to vůbec uběhnout! :D Borci to sů!! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. teda, uběhnout maraton je něco tak nepředstavitelného, klaním se všem co to zvládli :)
    vůbec se nedivím že jsi se přihlásila, ta atmosféra vypadá nádherně... a všichni mají společný zájem - běh :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Všechny, co zvládnou maraton mají můj obdiv. Je to pěkných pár kilometrů.
    Já si na maraton ještě nevěřím, ale těším se na report o tom tvém :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Taktéž obdivuji ty co to uběhli! U toho dalšího držím palce :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Každý váš komentár ma poteší. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...