nedeľa, 28. októbra 2012

Banánový koláč s karamelovou polevou

Milujem karamel a keď som v TV videla nejaký program o pečení a tam koláč s karamelovou polevou, musela som ho skúsiť. O. mi ešte stihol pustiť nahrávanie, aby som mala celý recept.
Včera som dokúpila suroviny a dnes som sa odhodlala piecť. Rozhodla som sa skúsiť ho urobiť v pekárni a po upečení ho rozkrojiť na polovicu. Nebol to zlý nápad akurát som musela po dokončení programu torta ešte na pár minút zapnúť program pečenie, nebol úplne upečený. A z pekárne to nevyzerá tak esteticky, takže ak ho budem nabudúce piecť pre návštevu, urobím ho na plechu.


Na cesto budete potrebovať:

  • 1 šálku popučených banánov, ideálne čo najviac zrelých (cca 3-4)
  • 175g masla
  • 1/2 šálky práškového cukru (nabudúce asi vynechám aby koláč nebol tak sladký)
  • 1 šálku trstinového cukru
  • 2 šálky hladkej múky (nabudúce skúsim pol napol s celozrnnou)
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 lyžička škorice
  • 3 vajcia
Všetko zmiešame dohromady, vylejeme na plech pokrytý pečiacim papierom a pečieme na cca 175°C.

A na karamelovú polevu potrebujeme smotanu na varenie a 3/4 šálky trstinového cukru, ktoré dohromady varíme, kým nezhustne. Neviem, či som dala málo cukru, ale polevu som mala redšiu. V každom prípade chutí božsky. :D

O. sa olizuje až za ušami, tak verím, že je koláč fakt dobrý. :) Občas si človek musí dať aj niečo nezdravé. Mňam.

Bežkyňa

9 komentárov:

  1. Mhm, to zní velmi dobře. Kdyby na nás zrovna nečekal ořechový dort s krémem ze zakysané smetany, už bych rozehřívala troubu na tenhle;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. vypadá užasně..a občas nezdravá dobrůtka neuškodí. taky jsem dnes zhřešila malinkým nezdravým zákusečkem..ale cvičila jsem, byla na procházce a byl domácí, takže to přežiju..:D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vypadá to výborně :-)...taky myslím, že občas něco nezdravého neuškodí, já včera zase neodolala mamky domácímu medovníku, když jsem byla na návštěvě a rozhodně stál z to :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ahooooj, milujem banany aj karamel, takze si ma nesmierne potesila s tym receptom, skusim namiest hladkej spaldovu alebo celozrnnu muku aby bol este zdravsia :) papaaaaa! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Úplne mi čítaš myšlienky, presne to mám v pláne nabudúce. :D

      Odstrániť
  5. Banány v buchtách moc nemusím, ale karamel... Ten mi chutná náramně :) Ale jo, asi tvůj recept zkusím :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ako dlho by sa mal asi piecť?? Vyzerá a znie to božsky a chcem ho dnes vyskúšať.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Piekla som ho v pekarni na chleba a tam sa piekol dlho. V rure to pojde lepsie, takže skusaj priebezne kontrolovat napriklad spajlou, ci uz nie je hotovy.

      Odstrániť

Každý váš komentár ma poteší. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...