streda 8. augusta 2012

Prázdniny doma na Slovensku

Po dlhej dobe sa dnes večer chystám na pár dní domov. A ešte po dlhšej dobe k nám ide na návštevu O. Asi ste si všimli, že som zo Slovenska. :D Pochádzam z Martina. krásne mesto v Turčianskej kotline.
Okrem návštev rodiny, starkých a tak, máme v pláne aj nejakú turistiku. Najväčšia výzva je túra cca 25km dlhá. Z Turian na Chatu pod Chlebom odtiaľ na Veľký Kriváň, Malý Kriváň, Suchý, Chatu pod Magurou a zase dole do Turčianskych Kľačian. Podľa mapy máme stúpanie cca 1700m a klesanie podobne. Je to na mapke taka svetla červená čiara.

Zvládnuť by sme to mali v pohode za deň. Hlavne budem mať so sebou veľkého pomocníka - trekingové palice. Túra s nimi je o niečom úplne inom. Pochoduje sa omnoho lepšie a pohodlnejšie, keď si môžete pomáhať rukami. Zároveň pri výstupe sa tep drží v spaľovacej zóne - úžasné na chudnutie. A ak bude svietiť slniečko, krásne sa opálim.

Ani s behom doma nebudem zaháľať. Máme krásnu bežeckú trasu u nás v lese. :) Má okolo 4,4km, ale samozrejme môžem bežať kam sa mi zachce. Keďže po asfalte budem bežať minimálne, zároveň aj kvôli miestu v kufri, beriem si iba päťprsty. V lese to s nimi bude paráda.

Teším sa, že vyvetrám aj nášho psa. Volá sa Ema a je to erdelteriér. Máte aj vy doma nejaké zviera? Ja by som psa chcela aj tu v Prahe, ale bojím sa, že by som na neho nemala dostatok času. :(

Na Slovensku budem normálne online, takže sa budem ozývať ako obvykle. :)

Pohľadnica z Číny
PS: V postcrossingu mi už dorazilo 11 pohľadníc. Dnes prišla posledná z Číny. Na obrázku je Yellov Crane Tower. Bola som na pošte pre nové známky a majú nové zošitky s Mozartom. :)

Nový známkový zošit s Mozartom

Bežkyňa

13 komentárov:

  1. No ta túra nebude žádná sranda, je to pěkný převýšení. Já mám ráda Tatry a Slovenský ráj, za ty roky, to mám i dost prochozený, škoda, že i my nemáme trochu větší hory :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja si myslim, ze s nasou kondickou to bude pohoda. :) dam vediet.

      Odstrániť
  2. Jasně že mám pejsánka..raději ale plave než běhá..Užij si prázdniny doma..Já miluju slovenskou přírodu..:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ema je krásná, já mám pejska, mopsíka, je to moje láska největší. Naštěstí pracuji z domova, takže jsme v podstatě od jeho narození už 7 let nepřetržitě spolu a čas na něj mám. Užij si to krásně na Slovensku, já tam jet nemůžu, protože bych se určitě přežírala-ty halušky na tisíc způsobů, korbáčiky... já to miluju!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja som si ani neuvedomila že si slovenka!! :)tak si uži krásnu túru, martin a okolie je nádherné!:) Ja sa chystám ňna taký dvoj dnový výlet po slovenskom raji, čiže tiež budú turistiky, dnes som zabehla svojích 5 km, ale po betóne, bohužial tu blízko nemám žiadny les, aj ked budem musiet asi behávať po hrádzi, lebo ten betón mi nerobí moc dobre na nohy, uži to :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som v slovenskom raji este nebola. Ono s tymi horami okolo to ani nie je nutne. Ale chcem ist aj do tatier po dlhej dobe. :)

      Odstrániť
  5. No jo pes ve městě a velkej k tomu, to není žádná sranda... (malé psi neuznávám :D :D to nejsou psi, ale přerostlá morčata :D)
    Jinak túra vypadá luxusně...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Keby mi niekto nukal civavu tak beriem aj tu. :) aspon je skladna. Inak mam rada teriery, bradace alebo pudlika.

      Odstrániť
  6. Tak do Tatier sa tiež chystám, ale nie na túru to by musela byt dlhšia "dovolenka"

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ta túra vypadá dobře, mám ráda tyhle dlouhé túry po kopcích, ale nemám na ně parťáka. Sama bych se při první křižovatce ztratila :D
    Já mám doma německého ovčáka, neumím si představit, že bych někdy byla bez psa :) Ale pokud bydlíš v bytě a nevíš, jestli bys na něj měla čas.. tak bych ho nepořizovala. Většinou potřebujou hodně pozornosti.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Na Tvůj blog jsem zašla náhodou a musím říct že se čte sám a už si začínám čtení "dávkovat" abych si to pošetřila :-)
    Dokonce začínám přemýšlet že bych taky začala běhat. U přítele kolem Moravy by to šlo v pohodě. Zatím jen chodím na procházky s trekovýma tyčkama a psi - foxteriér a bullteriér. Taky se měřím vzdálenost a sleduji jak nám to šlo.
    Světla

    OdpovedaťOdstrániť

Každý váš komentár ma poteší. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...