štvrtok 14. júna 2012

To mi odľahlo a nejaké vitamíny

Tušila som, že tá bolesť nohy bude súvisieť behom vo V5F. Ale nevedela som laicky posúdiť, či ma bolí kosť alebo sval.
Dnes som konečne od vydania nového čísla Běhej našla čas si ho prečítať. A mala som to urobiť hneď. Bola by som vedela, že ma bolí spodná časť lýtkového svalu a že u prechodu na minimalistické topánky sa to stáva. Aspoň na to moje telo zareagovalo správne a núti ma behať trochu cez pätu a pokladať nohy pod seba a nie pred seba, aby sa lýtko toľko nenamáhalo. Chúďatká moje vibramy zostanú pár dní v skrini, až kým ma to neprejde. Budem zatiaľ nosiť v adidasy. Veď mi nič neutečie. :)

Už chápem, že sa o V5F hovorí: Too much, too soon.

Užívate nejaké výživové doplnky?

Kamarát mi odporúčal Wobenzym, ale tá cena je až astronomická a iná známa mi zase hovorila, že nefunguje.
Tak užívam ráno na lačno Colafit na kĺby. Stále však hľadám niečo viac. Niečo, čo pokryje všetko, čo si beh berie.



A našla som doplnok Gelatina plus. Píšu: Špeciálna bielkovinová a minerálna výživa k doplneniu nutričných stavebných kameňov s kolagénom, vápnikom, horčíkom a železom.
Užívala som ho už v tabletách. Teraz, na slovensku, som ho objavila v lekárni ako prášok, ktorý sa rozrába na nápoj. Má to 500g. Malo by mi to nejakú chvíľu vydržať. A keď už nič iné, minimálne som si všimla, že mám po tom krásne nechty a začali mi hustnúť vlasy. A ten kolagén by mohol pomôcť na povolenú kožu.

Aj vy ju takú po schudnutí máte? Na bruchu ju má stále strašne voľnú. Snažím sa krémovať a masírovať. Časom sa musí stiahnuť. Nie som zase tak stará!

Inak dnes som si dala pauzu. Telo musí aj regenerovať. :) Hlavne som mala stretnutie s najlepšou kamarátkou zo základky. Vídame sa málo, lebo bývame každá v inom hlavnom meste. A keď som tu, bol by hriech sa nevidieť. Stetneme sa aj zajtra. Je úžasné, ako si máme neustále o čom rozprávať. Aj keď sa napríklad rok nevidíme, tak je to ako keby sme sa videli včera.

Bežkyňa

2 komentáre:

  1. Já na kolena nic neberu, i když bych měla. Po operaci kolene do mě rvali 3 roky prášky na klouby a stejně k ničemu. Bolely mě klouby pořád. Teď občas musím pár dní nic nedělat, když klouby stagnujou, ale za ten týden nic neuteče..

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já včera koukala na toto: http://www.behshop.cz/sportovni-vyziva/penco-gelacys-120-tobolek/
    Mě naštěstí kolena moc neberou, jen docela hodně prokřupávám v kotníku a můj přítel má s kolenama trochu problém tak hledám něco pro něj, aby se nemohl vymlouvat že se mnou nemuže běhat a že nemuže sportovat (a pak bych začla brát taky po tom co on ozkouší). Ale to hledání je děsné, ceny jsou někdy moc velké

    OdpovedaťOdstrániť

Každý váš komentár ma poteší. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...