štvrtok 4. apríla 2013

Môj prvý plavecký tréning

Včera som bola prvý krát na plaveckom tréningu. Prsia ako tak uplávam, aj sa pri tom zadýcham, ale ako ma trochu hnevali tie kolená, tak prsia na ne zrovná dobré nie sú. Preto som si vymyslela, že by bolo na mieste sa konečne naučiť plávať kraula. Nemôže to byť také zložité predsa..
A je, je to sakra ťažké.
Náš trenér na Nike tréningoch a triatlonista Honza Jakubíček okrem behania trénuje aj plávanie každú stredu na Třebešíne. Kolega bežec Zdeněk na tieto tréningy pravidelne chodí už nejakú dobu, tak som sa rozhodla pridať sa.


Hodinu sme začali rozplávaním sa a potom sme plávali s plavákom (alebo ako sa to volá) a trénovali nohy, zároveň sme mali dýchať do vody a nadychovať sa zdvihnutím hlavy. Pre mňa nadľudský výkon. Strašne som sa pri tom zadýchala a nedokázala som poriadne v kľude dýchať. Asi 3x som sa napila vody. :D
Potom chcel Honza ukázať ako teda toho kraula viem plávať - úplne blbo samozrejme. :) Tak som dostala "individuálny plán", chvíľku som ešte trénovala nohy a dýchanie. Potom postojačky pri kraji bazénu ruky a dýchanie. No a potom som to skúšala zase s plavákom a občas zapojiť ruku. Úplne na konci som si pri záverečnom rozplávaní skúsila pár temp kraulom a bolo to lepšie, ale evidentne mám ešte čo robiť kým nebudem na diaľku vyzerať ako topiaca sa veľryba. :D

3 komentáre:

  1. Tak já plavání miluju ale kraula jsem se za posledních 5 let, co chodím více, či méně plavat, ještě nenaučila..:D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Sám se kraula asi jen tak někdo nenaučí. Pokud si to pamatuju správně (protože je to už tak deset let), tak jsem kraula začala obstojně plavat asi až po 2 týdnech každodenního tréninku. Nicméně to plavání dost obohatí, protože plavat hodinu prsa, i když je umíte správně – s potápění hlavy, je prostě nuda :) Tak přeji ať to jde :).

    OdpovedaťOdstrániť
  3. já plavala pět let závodně, a teď občas zajdu s milým a každou středu půlhodinku ve škole, je to fajn :)

    OdpovedaťOdstrániť

Každý váš komentár ma poteší. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...