nedeľa 11. novembra 2012

Dnešný pád a mrkvové muffiny

Týždeň ubehol príjemne, v stredu sme boli v hospode na Karlovom námestí - U Sedlerů. Boli sme tam už pred nejakou dobou na kupónik na tataráku, vtedy to bolo fajn a preto sme sa rozhodli ísť tam znova. Dosť nás to tam sklamalo. Kupónové akcie majú evidentne stále a na ich úkor sa nevenujú normálnym hosťom. Kamarát dostal namiesto veľkého piva malé, na tom sa človek zasmeje. Ale vážnejšie už bolo, že mne vôbec nedoniesli objednaný predkrm a že koleno bolo tak suché, že sa nedalo jesť. Zaplatili sme a nakoniec sme šli do overenej Budvarky.
Štvrtok bol v znamení upratovania, pretože v sobotu sme čakali hostí a ja som mala na piatok večer už naplánované posedenie s kolegami v Pube. Dala som si ich skvelý Burger, milujem burgery, mňam!
V sobotu O. oslavoval štvrťstoročie, ráno sme šli spoločne s O. rodičmi a sestrou na Kulaťák na farmárske trhy na nákupy a poobede sa k nám u nás pridali aj starí rodičia. Čakala ich skvelá sviečková, ktorú O. postupne varil už od minulého víkendu. Takú dobrú ste určite ešte nikdy nejedli, podľa Vaňka. :)


Keď poriadne nedvíhate nohy..
Vidíte, že na šport teda veľa času nebolo. Dnes som sa rozhodla to telu vynahradiť a opäť nabehnúť na My Asics plán. Mala som dnes ubehnúť 10km za 6:37-6:55min/km. Myslela som, že to pôjde lepšie, ale Šárka mi po sto rokoch dala poriadne zabrať a vyšlo to priemerne za 6:42min/km.
Do toho som hneď na Veleslavíne hodila poriadnu držku, zakopla som o obrubník a rozplácla som sa na chodníku aká som dlhá, aká široká a odvtedy to šlo dole vodou. Začalo ma pichať v boku, nemohla som nájsť správnu cestu (to predĺženie na 10km som bežala prvý krát).
Ale dobehla som to celé a žijem a som na seba pyšná, hlavne po tej včerajšej obžieračke. :)




A nedeľa by nebola nedeľou bez obľúbeného pečenia. Včera mi napadlo, že by som mohla vyskúšať mrkvové muffiny. Prehľadala som polovicu internetu kým som našla recept, ktorý sa mi páčil. Piekla som podľa tohto receptu - Carrot muffins.



Mrkvové muffiny
  • 1 vajce
  • 3/4 hrnčeka pomarančového džúsu (spotrebovala som cca 1 a pol veľkého pomaranča)
  • 1/2 hrnčeka rozpusteného masla (nemám rada náhražky typu margarín)
  • 1/2 hrnčeka trstinového cukru
  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1 hrnček celozrnnej múky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 1/2 lyžičky sódy bikarbony
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 lyžička škorice
  • pár kvapiek vanilkového extraktu
  • 2 hrnčeky nastrúhanej mrkvy (asi tri väčšie mrkvy)
V miske rozšľaháte vajíčko, prilejete džús, rozpustené maslo a cukor. Všetko dobre premiešajte. V druhej miske zmiešajte suché ingrediencie. Tie pridajte do "mokrej" misky a iba jemne premiešajte. Na koniec pridajte nastrúhanú mrkvu a opäť iba jemne zamiešať dokopy. Naplňte košíčky do 2/3 a pečte na 180°C približne 15-20min. Dávka je na 12 muffinov.

Sú moc dobré, len som to prepískla s vodou na spodku rúry (dávam ju tam, lebo mám plynovú starú rúru a moc vysušuje) a muffiny sa zdajú ako nedopečené. Po vychladnutí ale vlhkosť celkom pustili. Nabudúce to tak nepodlejem alebo dám pekáč s vodou po pár minútach von.

Bežkyňa

17 komentárov:

  1. krásné, muffinky vyzkouším, dělávám mrkvovou buchtu a vždy se po ní zapráší :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ať se modřina brzo zahojí :) a příště - zvedej nohy!:-*

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jak to tam je teda s tou solí? :D půl lžičky nebo jedna celá nebo jedna a půl? :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak už vím, má to být půl lžičky soli a jedna lžička skořice :) koukla jsem si i na ten originální repept :) musím je příští víkend vyzkoušet :)

      Odstrániť
  4. Z mrkve pěču všechno, takže i muffinky vyzkouším. A modřinu už jsem viděla na FB..to se mi dlooouho nestalo abych měla modřinu..doufám, že jsem to teď nezakřikla..:D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám modriny neustále. Naposledy som mala fakt celé modré nohy, keď sme sa vysypali na vode na jeze. :D

      Odstrániť
  5. Ty jo, to je škaredá modřina. Úplně mě to bolí, když to vidím :-/

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Mrkvové muffiny musím vyzkoušet!!
    A posílám pofoukání na bebínko, ať se ti brzy zahojí a moc to nebolí :o)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Muffinky vypadají skvěle a koleno máš pěkně duhové :-D... já to zná, jsem hrozná, ale já jsem schopná zakopnout i o vlastní nohy... jsem nebezpečná sama sobě :-D... včera jsem se třeba 2x po sobě polila vroucím čajem :-/

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Muffiny z mrkve jsem ještě nezkoušela, dělávám mrkvový dort (aka buchtu s mrkví, zázvorem a polevou z philadelphie).
    Snad už modřina zmizela! :)

    OdpovedaťOdstrániť

Každý váš komentár ma poteší. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...