nedeľa 7. októbra 2012

Zase v tréningu

Môj beh 7.10.2012
Konečne mám vďaka My Asics nejaký bežecký plán a to ma núti behať. :)

Nastavila som si, že chcem ubehnúť 10 kilometrov a vypočítalo mi, že ich ubehnem do 10. decembra za cca 1 hodinu a 5 minút. Uvidíme ako to dopadne. A od decembra potom budem trénovať na polmaratón v aprílli.

Včera som mala podľa plánu bežať, teda správne jogovať, 5km za 9:33min/km. No to som nejako nezvládla a ubehla som to za 7:14min/km. Bežala som najpomalšie ako sa dalo. :D Musím sa ešte polepšiť. Bohužiaľ mi aplikácia My Asics spadla a beh sa neuložil. Preto som sa rozhodla naďalej používať Nike+, nakoľko do My Asics sa beh potom dá pridať manuálne, takže nebudem mať narušené moje Nike štatistiky a to mi vyhovuje. Zároveň budem mať prehľad aj o plnení tréningu na My Asics.

Dnes som mala bežať opäť 5km, ale už v rozpätí 7:04-6:53min/km. Vidíte na obrázku ako to dopadlo. Trošku som sa vybičovala. Potrebovala by som, aby mi mobil hlásil priemernú rýchlosť častejšie. Respektívne si pred behom pripraviť časový harmonogram a toho sa držať ak to chcem brať vážne. Ta červená čiara je krásny kopček, aby ste si nemysleli, že som len tak spomalila. :D

Jednotlivé kilometre
Na My Asics to vyzerá po vyplnení ubehnutých behov ako na nástenke. Beh sa vám prečiarkne a vidíte za koľko ste to ubehli. :)


Rozhodla som sa nakoniec do Brna neísť (Lúco uvidíme sa inokedy. :) ale aby som nezaháľala, prihlásila som sa na Run Tour České pojišťovny 2012, ktorý sa beží v nedeľu 14.10. v Pražskej Ladronke. Prihlásila som sa na 5km a pri registrácii ste si mohli vyplniť svoju výzvu. Moja je, ubehnúť to pod 30 minút. Teoreticky by to mohlo výjsť, pretože je to relatívne rovinka. Držte mi palce. :)

Bežkyňa

20 komentárov:

  1. Tak to určitě držím palce. já s běháním teprve začala..takže ještě neměřím km ani čas..ale spíš si tvořím nějakou tu kondici..Ale strašně bych se potom chtěla přihlásit na nějaký běh,minimaratonek nebo tak něco..:D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Čítala som u teba na blogu, že beháš. Držím palce. Ak máš chytrý telefón, je mnoho aplikácií na meranie. :)

      Odstrániť
  2. Prosim Ta, vie sa uz presny datum na Prazsky maraton? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Timka 12.5.2013 je. :) Prídeš?
      http://www.praguemarathon.com/2013/volkswagen-maraton-praha/volkswagen-maraton-praha/o-zavode

      Odstrániť
    2. Dakujem, chystam sa, ano....dame si meeting? :)

      Odstrániť
    3. Dalsia hlupa otazka...uy bola registracia spustena? nevidim tam vysku startovneho, preto sa pytam... :)

      Odstrániť
    4. Je to tam. Startovne je 1900kč. :/ Trošku pálka.

      Odstrániť
    5. Teda.. pěkně z těch lidí ždímají peníze :(

      Odstrániť
  3. Pěkné, zase mě motivuješ :D Já běhám teďka v aerobní zóně a cítím že mám ještě velké rezervy a mohla bych běhat rychleji a dál, ale musím se držet těch nižších latěk. Moc Vám všem přejí pěkné závodění!!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A nechceš si skúsiť urobiť ten plán podľa my asics? :)

      Odstrániť
  4. Běháš hezky a rychle :) Škoda, že vynecháš Brno... Byla jsem zvědavá, co by sis o tom myslela :o)

    Nemáš strach, že bude mít v té evidenci ve dvou systémech "nepořádek"?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Neboj, príležitostí ešte bude. :)
      Nebojím sa. Na Nike budem mať stále všetko pokope automaticky a do MA si to dám za pár sekúnd ručne podľa Nike údajov.

      Odstrániť
  5. Ach, škoda :( Nepotěšila jsi mě. Ale chápu, že si radši poběžíš v Praze než aby ses trmácela sem :) Mimochodem příští rok mám v plánu se účastnit mnohem více závodů, tak se určitě na nějakém potkáme!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Parádička. :) Budem ti držať palce. Čo spolubývajúce? Ešte im nesklaplo? :)

      Odstrániť
    2. Děkuju, já budu držet zase v neděli, ať to pod těch 30 minut dáš :) Spolubydlícím jsem řekla, že mi ty jejich řeči vadí a od té doby (musím zaklepat) žádné takové řeči nebyly. Díky za optání.
      Já se tě chci ještě zeptat, když máš trénink nastavený na 5km, tak si prostě najdeš 5km trasu nebo prostě běžíš tak dlouho, dokud ti to nedá těch 5km?

      Odstrániť
  6. ahoj volám sa Petra a chcem sa len opýtať že tým že si začala behať a dosť si schudla nenarušil sa ti tvoj menštruašny cyklus? ja planujem začať behať ale jedine tejto veci sa bojím ..:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Peti, ďakujem za dotaz. Je to jedna vec, ktorej sa trochu bojím, ale keďže užívam hormonálnu antikoncepciu, cyklus mám pravidelný a neviem, či s ním mám nejaké problémy. To zistím, až raz vysadím prášky.

      Odstrániť
  7. ahoj..velmi sa mi pacit tvoj blog a tvoje clanky ;) natrafila som nan nahodou ked som zacala behat(1.augusta) a hladlaa som nejake informacie. moj prvotny ciel sa mi podarilo splnit ;) a vdaka tebe a odkazu na asics som si nastavila dalsi;))). a k tomu mam prave otazocku-dari sa ti behat ako tam pisu? napriklad jog vzdy bezim rychlejsie ako je napisane(a to mam pocit ze pomalsie sa uz neda). a ako napriklad riesis interval den-lebo to som asi dako nepochopila.
    dakujem a vela uspechov v behani este
    K8

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj katka, ďakujem za pekné slová. :) Tu nájdeš odkaz na môj profil na my asics - http://my.asics.co.uk/people/86eeab99
      Osobne sa mi nedarí bežať tak pomaly, ale vždy sa o to pokúšam. Nemyslím si však, že by to mal byť veľký problém. Mne sa Jog dadí držať na cca 7:30min/km. Rýchlosti tiež bežím ako sa zrovna cítim, ale snažím sa nebežať pomalšie, než je plán. Teraz som chorá, tak nebehám, ale už sa neviem dočkať kým budem OK. Mám niečo s hlasivkami.

      Odstrániť

Každý váš komentár ma poteší. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...