štvrtok 2. augusta 2012

Posilňovňa

Včera som bola po sto rokoch v posilňovni. Nie, že by ma to nebavilo, ale skôr som tam nechodila, pretože mi to prišlo zbytočné. :)
Kamarátky brat je tréner. A dohodli sme sa, že nás bude každú stredu trénovať. Včera sme sa stretli prvýkrát. Robili sme cviky na nohy, ruky a brucho. Zabralo nám to asi dve hodiny, pretože sme sa s A. striedali. Prvýkrát v živote som si naložila tak, že po desiatom opakovaní tretej série som už fakt nemohla. A to som to mala zdvihnúť ešte 5x. A smiala som sa, ako je vidieť, že mám ľavú ruku slabšiu.
Bavilo ma to a za tie dve hoďky som spálila cca 450kcal. Ďalšiu stredu sa budeme sústrediť na chrbát a prsia.
Dnes ma svaly trochu bolia, nič hrozného. Pocit dobrý a teším sa na budúci týždeň.

Zapamätala som si aj niektoré cviky. Dajú sa robiť s cvičebnými gumami a môžem ich cvičiť napríklad cez víkend na chate. Oproti činkám, sa gumy dajú v pohode prevážať.

Rada by som sa pri posilňovaní zamerala na partie, ktoré pri behu (aspoň mám ten pocit ja) zanedbávam. Takže zadok a zadnú stranu stehien, chrbát a ruky. Keď sme boli na vode, nevládala som ani uniesť kanoe. :D

Posledné dni, dokonca až týždne som strašne unavená. Pripisovala som to antibiotikám a celkovo chorobe. Lenže už mi to príde divné.
Začala som si znova počítať kalórie aby som mala každý deň príjem aspoň 1700kcal. A včera som šla poctivo spať o 22:00, aby som spala 8 a pol hodiny. Pre bežca je dôležité spať a regenerovať. Ráno v tramvaji som nezaspávala, to je dobré znamenie. Som veľmi zvedavá na dnešné popoludnie. Vtedy sa najčastejšie dostavuje únava číslo dva.

No a keďže som včera nebola behať, mala som dosť spálených kcal, dám vám sem aspoň moje posledné 4 behy. V hornej časti obrázku vidíte štatistiku za júl. Vďaka chorobe mám ubehnutých iba necelých 40km. To je oproti júnu, kde som ubehla nad 90km málo. August bude zase lepší. :)

Bežkyňa

16 komentárov:

  1. Tyhle statistiky mám ráda. :) Takže je sem můžeš přidávat častěji :P Do posilovny bych chodila taky, jen kdybych měla trenéra. Aspoň ze začátku.. si tam připadám hrozně blbě :D
    A plavání je fakt super, nechápu, proč nechodím nikam přes rok plavat. .. Dokonce mě i náš plavčík, který plave závodně, pochválil a řekl, že jsem talent :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zajtra ti teda prihodím štatistiku za jún. :)
      Ja by som tam bez trénera nešla, nevedela by som, čo a ako. A ešte k tomu bola sranda. Bavila sa s nami polovica posilňovne. :D
      Mňa od plávania odrádza iba to ranné vstávanie.

      Odstrániť
  2. aj ja by som mala isť do posilovne, ale nič sa mi nechce :D určite to v auguste dáš! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Noo, řekla bych že za měsíc neuběhnu ani to, co ty v úterý :D Ne, asi bych mohla začít běhat :D
    A čtu, že se ti Batman líbil, to je super :D Já ty filmy miluju :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Začať je to najdôležitejšie. Potom to už ide samo. :)

      Odstrániť
  4. Jé, to je super :) dáš mi adresu toho obchodu? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Možno časom. Používam tam svoju prezývku z internetu a tento blog mám ešte pár týždňov anonymný. :) Respektive nedobrovolne bude anonymný, kým vyjde sľubovaný časopis. Tak potom. :)

      Odstrániť
  5. Děkuji za fandění :) Ráda by sem byla tam, kde jsi ty teď :) Těším se až přijde můj den D, kdy si budu mapovat trasu na běhání :)Fakt to máš pěknééé!!!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Runnerko, ideš na to úplne super. Nebojím sa, že by si sa časom nezlepšovala. ;) Všetko chce len ten čas a vôľu. Ja ti verím.

      Odstrániť
  6. jj jím, porce mívám dosti velké, jj musím zamakat na tom pohybu a rovnou si můžu vzít příklad z tebe!! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Čísla jsou krásná! ;)
    Od zítra začínám běhat (díky tobě a novému sporttesteru).;) Chtěla jsem už dnes, ale jelikož tu prší, překazilo mi to plány. Tak jsem alespoň skočila na rotoped a chvilku si zajela. ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. taky plánuji si někdy zaběhat, jen si naplánovat trasu, ono se snad na vesnici běhá hůř než ve městě, tady je sice spoustu odlehlých cestiček, ale jen si vybrat tu pravou :)
    pro mě jako pro lajka je 40 kiláků, wow, ale proto tebe, chápu, že ne :) dohromady uběhneš ještě víc jak 90, věřím v to :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zrovna v dnešnom plánovanom článku dávam trasu z vesnice a tam sa beha úplne najlepšie. :)

      Odstrániť
  9. Posilování by mělo být povinným doplňkem každého sportu. Prevence zranění, disbalance... no však to znáš sama:-) Takže ti fandím a vydrž! :)

    OdpovedaťOdstrániť

Každý váš komentár ma poteší. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...