štvrtok 9. mája 2013

Môj nový miláčik - Garmin Forerunner 210

Nike+ Sport Watch
Behám už nejakú dobu a na zaznamenávanie behu som používala, resp. používam aplikáciu Nike+, na ktorú
nedám dopustiť. Lenže výdrž môjho telefónu nedokáže pokryť dlhšie behy, na polmaratóne baterka vydržala len tak tak. Začala som sa teda obzerať po inom riešení. Jedno z kritérií bolo, aby som mala naďalej záznamy o behu na webe Nike. Preto som ako po prvých hodinkách pozerala po Nike Sport Watch.



Majú ich naši trenéri a aj pár kamarátov. Sú s nimi relatívne spokojní, ale sú vraj celkom kazové a snáď som počula aj niečo o sťahovaní hodiniek z trhu. U nás ich ani v obchode nekúpite, dajú sa len objednať z internetu. Celkovo by ma vyšli aj s hrudným pásom na cca 5700 Kč, trošku dosť na tú kazovosť a v podstate sa dajú využiť len na beh.
Hľadala som teda iné varianty, stále platilo kritérium, aby sa dal beh nejako nahrať na Nike web a ďalšie požiadavky boli aby hodinky ukazovali aktuálnu rýchlosť, aby som to na závode zase neprepískla...

Garmin Forerunner 210
Vypytovala som sa medzi kamarátmi a zaujali ma hodinky od Garminu. K. má Forerunner 110, tie vyzerali fajn, ale neukazujú aktuálne tempo, iba priemerné. Hodinky Forerunner 210 už podporujú aj túto funkciu a cez jednoduchú webovú aplikáciu sa dá beh previesť aj na web Nike. Predáva sa k nim aj hrudný pás, takže okrem ubehnutých km, času, aktuálneho alebo priemerného tempa, vidíte aj svoj tep a môžete si nastaviť aj zóny a behať podľa tepu. :) Taký malý počítač na ruku. Pozerala som sa na ne v tomto obchode - http://www.gpsanavigace.cz/fitness-gps/388-garmin-forerunner-210-hr-premium-green-7537599955396.html, kde stoja 5269 Kč aj s hrudným pásom Premium, čo mi prišlo ako jedna z naj cien. Nakoniec ma na jednom fóre kam chodím upozornil jeden uživateľ, že na tržišti ich, skoro nové, zrovna niekto predáva, presne vo farbe a variante, ktorú som hľadala. Predávajúceho som kontaktovala a po krátkom rozhovore sme sa dohodli na stretnutí. Pre hodinky som si teda šla včera. Doma som si ich nastavila na svoje aktuálne hodnoty, šlo to celkom intuitívne a samozrejme som ich musela ísť hneď vyskúšať. Dala som si 7km beh podľa naplánovaného tréningu na maratón, mala som ho bežať v tempe 6:15-7:15, podľa hodiniek som sa držala na tempe 6:35.

Som z nich úplne nadšená, pretože na nich pri behu vidím všetko, čo potrebujem. Vidím ako rýchlo bežím, aký mám tep a v ktorej zóne sa aktuálne nachádzam. Perfektne s nimi môžem dodržiavať tréningový plán.
Doma cez USB nahrám beh na web Garmin Connect a vidím všetky prehľady. A môžem ich rovnako použiť aj na turistiku alebo bicykel, nie som obmedzená iba na jednu činnosť.


Myslím si, že nejaká podrobnejšia recenzia je zbytočná, pretože týpek na tomto webe urobil kompletnú a veľmi peknú recenziu - http://www.dcrainmaker.com/2010/12/garmin-forerunner-210-in-depth-review.html
Ale ak vás niečo zaujíma konkrétnejšie, pýtajte sa. :)

PS: Na tomto odkaze nájdete konvertor z Garminu do Nike+ - http://www.awsmithson.com/tcx2nikeplus/

18 komentárov:

  1. V první řadě, jsou fakt luxusní, nádherné :) V druhé řadě, čumím, že už existují takové věcičky, co umí takové věci. Mazec :))) Moc gratuluji k takovému kousku :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. GPS sporttestery už obhlížím strašně dlouho, lámaly mě na ně kolegyně v práci, mohla jsem si je vyzkoušet i venku při klusání, ale zatím jsem si pořád ještě žádný nekoupila. Ze stejných důvodů jako například čtečku knih - dokud to stejně dobře nepodporuje ty aktivity, které jsou pro mě důležité, a poměr cena/výkon je buď nevyrovnaný nebo naopak mimo moje možnosti, tak se holt spolehnu na kombinaci mobilní aplikace+sporttester.

    Ať Ti dobře slouží!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som pri kúpe hlavne premýšľala už nad dlhšími behmi a mobil by mi nevydržal tak dlho. :) A teším sa, že ich vyuzijem aj na kolo a turistiku.

      Odstrániť
  3. Krása :) přesně něco takového bych taky potřebovala. Snad stihnu do Vánoc našetřit :D, abych si taky udělala radost :)
    Tak ať dobře a dlouho slouží ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Já mám Garmin 110 a jsem úplně nadšená..přeju hodně společně uběhnutých km..:)B

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tie 110 su tiez super, len neukazuju to aktualne tempo. :)

      Odstrániť
  5. Já mám 110 a také jsem naprosto spokojená.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. To vypadá tak super, že bych nejraději to, co mám doma, vyhodila a šla si pro tenhle Garmin :)

    Mám miCoach pacer. Krokoměr by měl měřit vzdálenost, ale...no protě to nesedí. Jediný co se mi líbí je, že to hlásí, zpomal a zrychli a takhle je to v pohodě - vše podle hruního pásu. Sestavuje to tréninky a není to jen na běhání, což se mi taky líbilo. Teď to ale vidím jinak a Garmin se mi hodně líbí. Díky za příspěvek.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten MiCoach sa mi z tohto pohladu paci, ze to robi treningy podla tepu. :)

      Odstrániť
    2. No on má spíš předem určené tréninky. Třeba já si vybrala, že se chci učit běhat. Takže mi to vytvořilo 3x do týdne rozvrh (dny jsem si vybrala sama)a čas, jak dlohouho máš běžet. Pak tě to při akci upozorňuje, že běžíš nad správný tep nebo obráceně.

      Odstrániť
  7. Veľmi pekné :) Zaujímalo by ma hlavne, ako presne merajú trasu, mám gps v mobile a to je dosť nepresné :-/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ako si prisla na to, ze mas nepresne gps v mobile? ja mam runtastic a trasu to nakresli dobre. ci to spravne zmeria rychlost a odbehnute km, tak to posudit bohuzial nemam ako

      Odstrániť
  8. Něco takového bych si taky chtěla pořídit, ale ta cena je pro mě až moc vysoká a nemyslím si, že momentálně potřebuju něco tak speciálního. Ale třeba jednou.. :P
    Jsou moc pěkné a to hlídání tempa je skvělá funkce! Podle mě jedna z nejdůležitějších na všech typech těchto hodinek :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. tak to je fakt super pomocník, ať se ti sním dobře běhá:)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Prosim ta urcite meraju aj AKTUALNU rychlost? Teda akoze bezim a mozem mat na hodinkach zapnute aby mi ukazovalo ako v danej "sekunde" rychlo bezim?

    OdpovedaťOdstrániť

Každý váš komentár ma poteší. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...