nedeľa 26. mája 2013

Mattoni 1/2M Karlovy Vary

S Carlom Capalbom
Nie je krajší spôsob spoznávania mesta, než behom, to mi vírilo hlavou celý závod. :) Do Karlovych Varov
som chcela ísť bežať hlavne preto, pretože som tam nikdy nebola a ešte k tomu to bol prvý ročník s iba 1500 závodníkmi na trati. Už sa mi asi nikdy nepodarí prebehnúť štartom tak rýchlo po výstrele.

Do Varov sme z Prahy s chalanmi vyrazili o jednej, čísla v expe vydávali do štvrtej, tak aby sme to stihli. Ráno (vstala som o desiatej :)) som sa najesla chlebom s lučinou a šunkou a kyslými uhorkami. Na cestu som si zabalila chlebík s maslom a medom a ešte som si kúpila šneka s pudingom a hrozienkami. Vo Varoch sme oklo tretej ešte zašli na obed, kde som jedla už iba tomatovú polievku a pizza chlebík. Z. si dal cestoviny a Honza pizzu, ale bála som sa, že by mi už nestrovilo a ťažilo by ma to pri behu. Za celý deň som si odpustila aj kafe, ale nabudúce si asi ráno jedno slabé dám.


O štvrtej otvárali technické zázemie, prezliekli sme sa, bola kosa ako v ruskom filme. Pôvodnú myšlienku vziať si tričko a dlhé tričko alebo tričko a bundičku som zavrhla a vzala si všetko, plus do štartu som sa ešte navliekla do sáčku na odpadky, na štarte som ho vyhodila. V zázemí som si nechala pomasírovať šiju, mala som ju stuhnutú a síce som mala tejpy od mojej fyzioterapeutky, ale nechala som si ešte zalepiť pravé koleno, trošku ma bolelo na dotyk zboku. 


Namasírovaní a zatejpovaní sme ešte obehli stánky. Zastavila som sa u stánku Bitters, sú to nejaké energetické žuvačky s kofeinom a taurinom a vzala som si dve, že to skúsim. Asi pol hodku pred štartom sme sa chvíľu vyklusali, rozcvičili sme sa, posledná návšteva toalety a postaviť sa na štart. Tam som našla vodičku Katku, ktorá viedla na 2:10. A o 12:00 výstrel, zapla som Garminy a ideme. :)

Prvý kilometer bolo trošku zložité sa držať Katky, bežala rýchlejšie, než zbytok a musela som sa predierať davom a ešte som si musela bundičku uviazať na pás, bolo mi. Nej nakoniec teplo. Potom som sa na ňu už zavesila, predstavila som sa a bežali sme spolu a s nami ešte jedna slečna. Strašne som sa divila, že tempo 5:40-6:10, ktoré sme držali, bolo v pohode a mohla som kludne bežať viac, ale nechcela som to prehnať, pred nami bolo ešte dosť kilometrov. Zakázala som si rozprávať, ale moc to nešlo a aj tak sme občas prehodili pár viet a nebolo to moc vyčerpávajúce. Určite som bežala v aerobnej zóne.

Na každej občerstvovačke som si dala vodu, ionták, hrozienka alebo banán a soľ. Trasa bola trošku kopcovitá, ale beh mestom bol nádherný! V nohách cca 7km, keď nás predbiehal prvý bežec, tlieskali sme. Za pár minút aj prvá žena. Ani neviem ako a boli sme za polovicou, stále s Katkou a stále v pohode. Asi na trinástom kilometri tá tretia slečna zostala pozadu, pichalo ju v boku. :( Takže po 17km som s Katkou bežala asi iba ja. Na 16km sme posledný krát zrýchlili a to mi Katka
na chvíľu ušla, ale dobehla som ju. Potom to nejako šlo a Katka hovorí, že ak vládzem, nech sa trhnem. Trhla som sa a prišiel čas na kofeinovú žuvačku, písali, že nástup je vlastne okamžitý. Po menšiom zápasení s otváraním, som Začala žuť, asi do 30sekúnd BUM! Paráda, energia! Takže som ešte trošku pridala. Méta 18km, 19km, 20km. :) Posledný kopček hore a dole a cieľová rovinka. Na časomiere 2:10:21, čas od výstrelu som už pod 2:10 nestlačila, ale reálny je 2:09:21!!! Juchuuuu! V cieli podanie ruky zo samotným organizátorom, poďakovanie za krásny závod, rozhovor pre nejakú TV, nevšimla som si akú. :D Medaila, pitie, v zázemí som našla chalanov. Sprcha a opäť masáž, tentokrát riťky. Moc odporúčam. :D Nechala som si vyriť čas na medailu a plní endorfínov sme ešte zašli na after party. Gulášik už na nás nezostal, ale dali sme si aspoň pivo a jedlo sme si kúpili cestou domov na benzínke.

Záverom chcem ešte raz poďakovať za krásny závod a nádhernú trasu, dúfam, že dostanete aspoň zlatú. :) Vôbec mi nevadili kolieska, pretože vždy som videla niečo ďalšie. Počasie bolo nakoniec úplne ideálne a verím, že KV mi zostanú srdečnou záležitosťou a pobežím aj o rok!


Celkové poradie 906. miesto a v kategórii 91. miesto (zo 136 bežkýň). :)
A záznam behu nájdete tu - http://connect.garmin.com/activity/317951879

12 komentárov:

  1. Super Misko, diky za tip na zvejkacky a ta medaile je nádherná!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Paráda, ty jsi takový rychlík!! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Pěkný výkon, ve Varech to musí být pěkný závod. Půlmaraton pod dvě hodiny vypadá jako reálný cíl pro další půlku. Zbyněk.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. The panel recommended that the various food chain outlets in New Zealand and
    the United States to complete her degree at Ivy League Brown University in Rhode Island after a brief stint
    at Oxford University. Of those that pass, only sunscreens
    with a" sun protection factor, or SPF, numbers are all over the country.

    my web site ... stickers

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Hi to all, the contents present at this web site are genuinely awesome for people knowledge, well, keep up the nice work fellows.


    Check out my website; comprehensive auto insurance

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Běžkyně, gratuluji k parádnímu výsledku :) kam se na tebe hrabu :)
    Kam se chystáš příště?
    Ty žvýkačky znám, zkoušela jsem je, ale dopadlo to špatně. Moje zažívání kofein nesnese a docela jsem si po ní poseděla na wc :(

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Gratuluju, jsi dobrá! A jak fungujou ti vodiči na určitý čas..?

    OdpovedaťOdstrániť

Každý váš komentár ma poteší. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...