nedeľa 7. apríla 2013

Pražský polmaratón DONE!

Priznám sa hneď úvodom, že taká nervózna ako teraz, som v septembri v Ústí vôbec nebola. :)
Ráno som si ešte rýchlo nachystala náramok s plánovanými medzičasmi a pred desiatou som vyrazila na staromestskú, kde sme mali zraz s partou. Pred jedenástou sme sa spolu presunuli do zázemia, čakal tam na nás pripravený teplý čaj. Organizačne to mali zmáknuté výborne. Okolo 11:15 sme si hodili veci do úschovne a 11:30 sme sa už mali pomaly presúvať do svojich koridorov, ja som mala koridor J. Tesne pred štartom som si ešte radšej vystála frontu pred TOITOI-kou. Nakoniec som sa rozhodla, že pobežím s vodičom na 2:30 a prípadne podľa pocitu s Jaruškou zrýchlime. Vodičom bol opäť Miloš Škorpil a Lucka, stretla som tam aj svoju spolubežkyňu z Ústí, Zuzku, tak sme prehodili pár slov. :)

O dvanástej som iba z diaľky počula výstrel, štartovaciu čiaru som prebehla až za necelých 10 minút, predsa len dav 12500 bežcov, to chvíľu trvá, kým sa taká masa pohne. :D
Tým, že pre mňa trasa bola nová, ubiehalo to celkom rýchlo. Od vodiča sme sa odtrhli už asi po prvom kilometri. Za pár minút sme podbehli nuselák, všade pri trati nám ľudia fandili. :) Niekde pri výbehu na nábrežie čakala kamarátka Veronika a z tohto vznikla táto fotka. :D Som na nej nejaká moc veselá, je vidieť, že som nebežala naplno, ale tak aspoň som si to užívala.. Niekde v tomto mieste sa k nám pripojila ešte jedna slečna z Nike tréninkov a bežala s nami nakoniec až do konca.


Na piatom kilometri bola prvá občerstvovačka, napila som sa tam a vzala si pol banánu. Šiesty kilometer sa prebiehal po Palackého moste a ďalej sme pokračovali po ulici Svornosti okolo Staropramenu. Siedmy kilometer sa prebiehal popod železnicu a zrovna keď sme tam bežali, po trati šiel vlak RegioJetu. Pán rušňovodič nám zatrúbil do behu, bolo to úžasné! :D Ešte stále sme zvládali si povídat.. Na otočke sme v protismere zamávali Milošovi. Po Hořejším a Janáčkovom nábřeží sme dobehli k mostu Legií, po ňom sme prebehli na Smetanovo nábr. okolo Karlovho mostu, tu som trošku burcovala turistov aby nám fandili, vôbec si nás totiž nevšímali! PCH! :D Keď sme prebiehali po Mánesovom moste, v protismere zrovna dobiehali bežci na cca 1:20, úžasný výkon, fandili sme im, hľadala som medzi nimi Honzu Jakubíčka a Peťa, nakoniec to Hozna dobehol za 1:15:20, takže už bol vtedy v cieli a Peťo za 1:28:29, ten sa zase eštelen blížil . :) Za mostom sme už v nohách mali polovicu, strašne to utieklo. Po polovici sme už trochu stíchli, mala som pocit, že stále zrýchľujeme, ale tempo mi telefón hlásil stále okolo 6:50. Pomaly sme predbiehali stále ďalších a ďalších ľudí. U plovárny sme sa zase na chvíľku stretli už dobiehajúcich, ani tu som nikoho nevidela. Čo sa týka okolia, druhá časť bola už trochu nudná. Na Libeňskom moste ma prekvapili kamaráti, vôbec som nečakala, že tam budú, zrazu som iba počula ako na mňa niekto kričí, dala som im rýchlo po jednej puse na líce a utekala ďalej, dodalo mi to energiu.


Od sedemnásteho kilometra som sa pokúšala trochu zrýchliť, na poslednej občerstvovačke som si trochu posolila banán, predtým som si soľ nevšimla a ani mi to nedošlo, kŕče som našťastie nemala. Na devätnástom kilometri mi začali tuhnúť stehná, ale fest, dala som si hroznový cukor, už len dva kilometre! Prebehli sme čechov most, tam stála tabuľa 20km. U plovárny už bola tabuľa 1000m TO GO! Skvelý pocit. :) 800m, 600m, 400m, 200m, tu už stála kopa fanúšikov. :) Za zatáčkou som už videla cieľ a modrý koberec! Dobehla som na neho a ja cintľavka! Zvlhli mi oči. :D Mám to! Druhý polmaratón za 2:24:37. Trošku ma spätne mrzí, že som do toho viac nešla, ale nevadí, nie je to posledný beh a vždy je to aspoň o trochu lepšie než prvý. :) Veď koľko ľudí vôbec polmaratón niekedy ubehlo? No.. :) Jaruška prebehla cieľ hneď za mnou, vyobjímali sme sa, postrhávali nám čipy, dostali sme medaile, obalili nás do fólie, dali nám tašku s pitím a musli tyčinkou. Vzala som si kus pomaranča a šli sme si po veci. Chcela som si nechať vyryť čas na medailu, ale keď som videla tu frontu, vykašlala som sa na to.. Stretli sme sa s chalanmi a babami a pomaly sme vyrazili pešo (bolo treba ešte chvíľu chodiť) do Tlustej Koaly, kde sme mali rezervovaný stôl, tam sme sa aj prezliekli, nechcelo sa mi čakať frontu v zázemí. Tam už sedeli D. a K., D. dobehol za perfektný čas 1:41:09! Baby to mali všeho všudy od 2:00-2:15. :) Za odmenu som si dala polievku a zapečené zemiaky a samozrejme pivo. Posedeli sme do cca piatej a potom som sa šla domov prezliecť a dať dokopy. Večer sme mali zarezervovaný stôl v Ambiente, tak aby som to tam vydržala. Nakoniec sa nás zišlo 11 a vydržali sme paťit až do tretej rána. :D Nikdy by ma nenapadlo, že po polmaratóne na podpatkoch pretancujem večer. :D

Takto sme mrzli na štarte. :)
No a dnes som sa zobudila už o pol deviatej a ešte som poupratovala. :D Nohy sú O.K. nič ma nebolí, ani to moje boľavé chodidlo. Teším sa na ďalší 1/2M. :)

A ešte časy:


20 komentárov:

  1. Jsi úžasná!! Myslela jsem na tebe :) Úplně si dokážu představit ty pocity od toho posledního kilometru do cíle!!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja som bola tiež v koridore J, ale vôbec som tam vodiča na 2:30 nevidela :-/ Podpätky by som teda nezvládla, po závode som bola teda úplne hotová, ledva som došla domov a potom som na dve hodiny zaspala :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Armiii, škoda, že nám to nevyšlo, ale bol tam celkom frmol. Miloš nemal balónik, tak ho bolo zle vidieť. Tak nabudúce sa dohodneme a blahoželám ku krásnemu času! :)

      Odstrániť
    2. Nevadí, nabudúce nám to už musí výjsť a ja prídem na závod s väčším prestihom :) Ja tiež gratulujem, myslím, že čas nie je podstatný, ale dôležitý je ten pocit potom :)

      Odstrániť
  3. Tak to je úžasné! Vážně tě obdivuji, nedovedu si představit, že bych uběhla tolik kilometrů a vlastně běžela 2,5 hodiny v kuse. Tak ať ty ty uběhnuté půlmaratony přibývají, musí to být skvělý pocit po doběhnutí :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. jé ten maratón jsem náhodou viděla, když jsem jela z jarmarku oblečení :) úžasná podívaná :) jsi fakt úžasná běžet tak dlouho a tak rychle :)taky začnu běhat, protože mě to baví...jak dlouho už vlastně běháš? :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Já běžela chvíli za vodičem na 2:00, pak mu ale prasknul balónek a už jsem ho neviděla ;-) Před námi byl ještě jeden na stejný čas, toho jsme dohnali někde na 7km a pak se na 12 odtrhli a běželi rychleji až na 1hod. a 54 min. ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ahoj, prosím mohla bys mi poradit, jak to chodí s Nike tréninky..? Chtěla bych si to zkusit a přidat se. Můžu jen tak? Koukala jsem na stránky, že se vybíhá v Praze od Slovanského domu. Stačí se nějak ohlásit dopředu a přijít? A taky, co když nebudu stačit, je tam nějaké rozdělení? A poslední (snad), jestli jsou tréninky placené a jestli nevadí, že nemám Nike boty :-D? Díky Laura.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, staci sa na FB zakliknut, ze prides a dorazit. Treningy su zadarmo a deia sa na skupinky podla vykonnosti, takze sa vobec neboj. :) A evadí, ze nemas nike boty, ja sama mam adidasy. :D Naopak si tam nike boty mozes pozicat. Kludne ma potom oslov. :)

      Odstrániť
    2. Děkuju moc :-) Dorazím teď v úterý v 18 hod tuším. Také chodíš? Ráda Tě pozdravím :-) Laura

      Odstrániť
  7. Tak gratuluji :) těch běhů máš před sebou opravdu ještě mnoho, takže tenhle čas tě přeci nemůže mrzet :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Doma jsem ráno v sobotu hlásila: dneska běží běžkyně ten 1/2 maraton :) A večer koukám na fb, vidím fotky a nadšeně je ukazuju příteli. Jsi vážně dobrá!

    OdpovedaťOdstrániť
  9. no to je obrovský úspěch. Jsi fakt dobrá. Nedovedu si představit tak dlouho běhat. Asi bych na tom měla zapracovat a taky se na nějaký běh přihlásit;)Jsi skvělá inspirace:)

    OdpovedaťOdstrániť

Každý váš komentár ma poteší. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...