piatok 15. februára 2013

Muffiny s ríbezľovým džemom


Tento recept som našla počas návštevy doma na slovensku v časopise Dobré jedlo a poupravila som ho podľa svojho svedomia. :)

Muffiny s ríbezľovým džemom
  • 140g trstinového cukru
  • 100ml kefíru
  • 2 vajíčka
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 140g rozpusteného masla (nabudúce trošku asi skúsim ubrať)
  • 100g hladkej múky
  • 100g celozrnnej múky pšeničnej
  • 1 lyžička sódy bikarbony
  • ríbezľový (alebo iný) džem
Klasicky zmiešame suché suroviny (múka a sóda bikarbona). Mokré suroviny v druhej miske (cukor, vajíčka, kefír, extrakt a maslo). Mokré prilejeme do suchých, zmiešame a naplníme košíčky dvomi tretinami dávky. Do každého košíčku dáme lyžičku džemu a zalejeme zbytkom cesta. Na toto sa mi úplne bombasticky používal ten dávkovač cesta, čo som si kúpila v tchibe. :) Ani štipka cesta nevyšla nazmar.
Rúru predhrejeme na 190°C a muffiny pečieme 16-18min.

3 komentáre:

  1. Konečne som si kúpila formičky na muffiny, takže určite recept vyskúšam :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vyzkoušeno :) Jen bych ten džem dala doprostřed.
    Byla to mňamka!!

    OdpovedaťOdstrániť

Každý váš komentár ma poteší. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...