sobota 1. septembra 2012

Trošku depresívny deň

Deň si krátim ďalším náramkom.
Nerada píšem nešťastné príspevky, pretože ich sa u iných neznášam. Dnes si ale dovolím urobiť výnimku, pretože pri prezeraní fotiek z We Run Prague od kámošov na facebooku je mi teda pekne naprd. Aj ja som tam mala stáť! Aj ja som si mala užívať tu atmosféru. Štve ma to!!! Ráno som sa zobudila a teplota nikde, začali ma svrbieť nohy a už som skoro odvolala kamarátku, ktorej som nakoniec požičala svoje štartovacie tričko. Našťastie ma to rýchlo prešlo a samozrejme počas dňa som teplotu zase dostala. Keby aspoň bola poriadna a nie furt okolo 37°C.. To je také ani, ani.
Takže si teda moje tričko vzala kamarátka a ubehla to za 1:11:57.4. :) A bol to jej rekord. Som rada, že aspoň to tričko neprepadlo a bolo využité. Zase mi ho na pamiatku vráti späť a keď budem zdravá, dám si v ňom niekde tú svoju desiatku v kľude. :)
Rozhodla som sa, že aspoň nebudem zaháľať doma. Stále niekde čítam, že pri chorobe pomáha vývar. Varila som ho zatiaľ iba raz a toto malo byť druhý. V mraziaku som mala morčací krk, to je na vývar málo a nemala som zeleninu. Otočila som sa do obchodu a aspoň si doplnila zásoby do zajtra. O. je na chate, tak sa o seba musím starať sama. V Bille som objavila kuracie krky za pár šupiek, tak som ich vzala. Teraz mi došlo, že som si chcela na chuť kúpiť sušené slivky a zabudla som. Typická ja..

Fotka nevábna, ale o to lepšie chutil.
Spomenula som si až keď som skoro dojedla :D
Polievku som robila podľa kuchárky Poklady české kuchyně od Romana Vaňka, akurát som teda namiesto celého kuraťa použila tie morčacie a kuracie krky. Polievku som nechala bublať dobré štyri hodiny a myslím, že sa vyplatilo.
Recept je klasický. Kura alebo odrezky, 2 litre vody, 2 mrkve, 1 petržlen, 1/2 celeru, cibuľa, strúčik cesnaku, 10 guličiek čierneho korenia, 5 nového korenia, 2 bobkové listy, soľ - snáď som na nič nezabudla. :)
Do hrnca dáte umyté, trochu osolené mäso a očistenú zeleninu. Cibuľu neošúpete, dá polievke farbu. Zalejte všetko dvomi litrami vody. Nechajte zovrieť. Keď vývar vrie, pozbierajte zvrchu polievky penu. Je to bielkovina a tuk z masa a vďaka odobratiu bude vývar čírý. Stiahnite plyn, pridajte korenie a nechajte variť. Keď bude zelenina mäkká, vyberte ju bokom. Vývar s mäsom varte aspoň 1,5-2 hodiny, potom vývar scedte, nakrájajte do neho zeleninu a mäso oberte od kosti. Dochuťte podľa seba soľou a čiernym korením. Dobrú chuť!

Chcela som si do neho dať ešte domácu drobenku, ale nejako mi to nešlo nastrúhať na strúhadle a polievku som si dala bez. Ani to nechýbalo, lebo z tých krkov som mala celkom dosť mäsa. Teším sa, ako ju zajtra zhodnotí O. :)

Na koniec ešte jedna fotka z výletu doma na Slovensku s našim psom erdelteriérom Emou. :)


Bežkyňa

14 komentárov:

  1. Neboj, další závody na tebe počkají!!! Zdraví je důležitější;-) Takže přeju brzké uzdravení, snad by ti mohl pomomoct ten vývar a zázvorový odvar (ten u mě funguje stoprocnetně:-))
    Jo, a krásně tvoříš x-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Slivka = švestka že? :D Sušené trnky miluju :)) Strašně ti to s pejskem sluší. ;) A ten pocit když ty si doma a kamarádi někde užívají (nebo v tvém případě běhají) a tak strašně chceš taky.. To znám :/ Aspoň že kamarádka dala svůj rekord :)My máme doma vývary pořád. Skoro vždycky hovězí. Tatínek maminku zpracuje a mamka udělá :/ :D Už mě to nebaví.. Stereotyp :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Máš u mě ocenění na blogu. Moc tě zdravím.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, moc ďakujem. Nemôžem sa cez tvoj nick dostať na adresu profilu. Mohla by si mi ju prosím skopírovať do komentáru? Ďakujem. :)

      Odstrániť
  4. Zdraví je důležitější, takže ho raději nepodcenuj.:) a máš krásného pejska :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Snáď máš pravdu, ale mrzí ma to. Za psa ďakujem. Len škoda, že neôžem mať psa aj v Prahe.

      Odstrániť
  5. Na obědy budu chodit ve škole, tak snad to nebude nějak extra hrozné.. Protože teplý jídlo prostě jíst musím.
    Jdu na zdravotnické lyceum. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sestřička ani náhodou!
      Po maturitě budu muset na vejšku, jinak bych mohla pracovat třeba jen ve zdravotnické pojišťovně. :) Přemýšlím o fyzioterapiích nebo o farmacii.

      Odstrániť
    2. Děkuju! :) Přeju brzké uzdravení, máš nádherného psa.

      Odstrániť
  6. Skoré uzdravenie a drzim palce na polmaraton, ten vyvar bol genialny napad, urcite zaberie, papa :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Závodů ještě bude! Ale věřím, že tě to muselo hodně štvát. Že si to zaběhneš někdy jindy, je super alternativa :)

    OdpovedaťOdstrániť

Každý váš komentár ma poteší. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...