nedeľa 26. augusta 2012

Závesná akrobacia - deň druhý

Dnes to po včerajšku šlo trošku ztuha. Našťastie ma ráno nebolelo telo ako v máji tohto roku. Dokonca si spätne myslím, že ani zajtra ráno to nebude tak zlé a odškolím zbytok kurzu s vystretými rukami. :D Minule to totiž bolo úplne rovnako. Akrobaciu som mala tiež presne cez víkend v strede školenia. A celý zbytok som presedela so zohnutými rukami a nemohla som poriadne písať na tabuľu. Len to pos.. blbé hrdlo ma boli z tej debilnej klimatizácie v práci. Ale môžem si za to sama. Mala som ju vypnúť hned, nie až po dvoch dňoch.

Možno vás zaujíma ako taký kurz závesnej akrobacie prebieha? Učila nás akrobatka Stéphanie N'Duhirahe, ktorá pochádza zo Švajčiarska a učí v Cirqueone. Jednalo sa o intenzívny víkendový kurz. Sobota a nedeľa od 10-14hod.
Na úvod sme sa museli poriadne popreťahovať. Každulinký sval na tele, aby sme si pri cvičení neublížili. Potom sme sa rozdelili do skupín. Na jeden šál nás bolo cca 2-3. Ako kto vládal. Stéphanie nám vždy predviedla a vysvetlila úkon a my sme si ho potom skúšali. Okolo 12tej bola cca 20 minútová pauza. Pár nových cvikov a potom opakovanie toho, čo sme sa naučili, relax a zase poriadny strečing.
Samotná akrobacia a pochopenie toho, čo robíte nie je zložité. Chce to mať akurát dostatočnú silu. Oproti minulému kurzu je vidieť, že na sebe makám, ale stále sa napríklad neviem poriadne vyšvihnúť nohami hore. Uvidím na aký deň bude vypísaný kurz na zimný semester a podľa toho sa rozhodnem, či sa zase prihlásim, alebo počkám na ďaľší intenzívny kurz. :)

Bože, keď nad tým premýšľam.. Veď budúcu sobotu už je We Run Prague. :) a ja nemám za leto skoro nič natrénované. :D Kvôli tým nohám som to pekne flákala, teda nie pohyb, ake ten beh. Nejako to dúfam pôjde.
Sranda musí byť. :)




Bežkyňa

13 komentárov:

  1. Vypadá to parádně, taky bych to někdy ráda zkusila :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Souhlasím, ze začátku to musela být celkem prdel :D

      Odstrániť
  2. Vypadá to hodně dobře, ale u nás ve městě nic takového není :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To nie je taka prekazka. Staci mat v Prahe niekoho u koho mozes prespat. :) Je to vikendova akcia.

      Odstrániť
  3. si na těch lanech úplně perfektní! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. tak to je paráda! škoda, že u nás nic takového není - nebo o tom alespoň nevím. super, jen v tom pokračuj! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tak je to jasné, kromě antigravity vyzkouším i toto! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zrovna tam bola aj Verča, čo v Brne vedie antigravity jogu. :) Myslim, že niečo zapojí aj do svojich hodín. :) Už si tam bola? Alebo sa iba chystaš?

      Odstrániť
    2. Už jsem párkrát byla a jsem težce závislá :) Bohužel teď odjíždím na pár měsíců do zahraničí, ale po návratu budu chodit pravidelně.

      Odstrániť
  6. Tak ty fotky vypadají užasně. To musí být super :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Jsi fakt dobrá!! Musí být na to vážně síla.. AA

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Fotky jsou úžasné a jinak klobouk dolů, musíš mít perfektně zpěvněné tělo aby jsi se v tom udržela :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Jóga je super, ale čoho je veľa, toho je príliš. Úprimne povedané, toto by som fakt asi nedala. A to mám v šatníku skôr športové oblečenie než spoločenské šaty. Takže sa rozhodne nedá povedať, že by som sa športu nejako extrémne vyhýbala. Len si jednoducho myslím, že sa nič nemá preháňať. Ale taká klasická joga, to je jednoducho môj ranný rituál. :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Každý váš komentár ma poteší. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...