sobota 20. apríla 2013

Zbohom Ripped in 30:) alebo už druhý mesiac je za mnou ;)


Ahojte!:).
Tak ako sa máte? Ja sa poslušne hlásim, že som dokončila Ripped in 30. Nedokončila som ho ale úplne, chýbajú mi odcviciť 3 dni zo 4teho levelu, ale kvôli jednému kozmetickému zákroku nemôžem stúpiť na nohu, tak si od piatku vegetímJ


Mala som dole na nohe bolestivú bradavicu (prvu v živote, neviem ani kde som to chytila, možno an plavárni) a pri chodení, skákaní a inom pohybe ma noha bolela,miesto okolo bradavice som mala extremne citlivé a cítila som každý mini kamienok na chodníku, lebo som ju mala akurat dole:D Konečne som sa objednala ku kožnej a potom to bol už rýchly proces. Vyoperovali mi ju. Len škoda, že nemôžem chodiť, teda môžem, ale len na päte, ale aj tak ma to bolí. No plánujem tie posledné 3 dni dohnať hneď, ako sa mi všetko zahojí;). A teraz k samotnému cvičeniu...


Moja strava sa trochu zmenila.
  Za prvé, som pridala na kalóriach! Pociťovala som hlad tak som si to vyriešila a doprajem môjmu telu teraz viac kalórií. Predtým som mala horko ťažko 1400 -1500 a teraz mam okolo 1600kcal denne. A som spokojná.
  Za druhé. Do jedálnička som zapojila viac pečiva a ovocia. Predtým som pečivo mala pár krát za týždeň (viac mi chutia ovsene kašičky mmmnam) a viac menej len na raňajky. Teraz som sa už nebála si dať žitný chlebík/kaiserku aj na desiatu. Ak som mala lečo tak aj na obed:D Okrem chleba som si dopriala aj Zora sójovú tyčinku na desiatu, asi tak 1x týždenne, väčšinou ked som mala slabšiu desiatu a bola som v pondelky v škole hladná, používať mozog celý deň je makačka. A keďže sa začína letná sezóna, robím si na desiatu ovocný mix.
Okrem Zory som sladkosti asi ani nemala, lepšie povedané, že mi moc nechýbali a nemala som na ne chuť. Vlastne mala! Ale to asi par kociek čokolády ak ma niekto ponúkol:) .
  
  Tento mesiac bol v znamení Velkej Noci a rodinných osláv (2 týždne po sebe) a samozrejme, na oslave som neodolala S-K-V-E-L-E-J torte od starkej! Tú by som dopriala vyskúšať aj vám !:D Ale čo sa týkalo chlebičkov, bagiet a tak, snažila som sa odolať, takže to nebolo až tak zlé skóre. No vínko som si dala, to mam velmi rada:)
  Celkom som so sebou spokojná, aj keď som mala prehrešky, pár krát som si dala von pivo /víno, mne to nevadí. Niekto si možno poklepká prstom o hlavu. No čo, každý zmenu vnímame inak. Ja pomaly znižujem to, na čo som bola zvyknutá (sladke, pivo, víno, cukor), lebo keby som s tým zo dňa na deň sekla, bolo by to pre mňa horšie. Pomaly ďalej zájdem . Takto mi ten životný štýl vyhovuje a som spokojná, dokážem si dopriať, nič nepreháňam do extrémov  a moje telo sa aj tak mení. :)
A objavila som novú kombináciu... nízkotučný tvaroh + biely jogurt + granko: ) občas popučený banán do toho, aby lepšie zasýtilo. Pripomínalo mi to termix , bez toho banánu ale:D

Ripped in 30
Pre tým, čo nevedia ako sa tento program cvičí, vysvetlím. Program sa cvičí 4 týždne a každý jeden týždeň sa cvičí jeden level. Level sa cvičí 6 dní a na 7. deň sa oddychuje. Pauzu som konečne dodržiavala aj ja, je to fakt prospešnejšieJ Trochu som sa ich bála ( bála som sa aj navýšiť jedlo, že by som napr z toho pribrala a nemizli by mi centimetre) ale ten blok v hlave som prekonala:).

Level 1
Od 30DS trochu krok späť, ale aj tu som sa riadne zapojila. Jill je tu celkom ukecaná, furt mele a mele :D Rozcvička sa mi hrozne páčila. Od začiatku som išla v bad-ass version;). Velmi  sa mi páčil, pripadal mi taký dynamický, samé hop sem hop tam, no super :D a nehopkacie cviky boli super..všetko super! len jedno abs(prvé alebo druhé) bolo otrasné, niečo ako otočený superman..no zábava jednoducho zaručená. Boli tam zakomponované cviky zo Shredu, napr taky skaters –ale nejaky vylepšený. Po prvom dni ma dosť boleli stehná a zadok..au ..myslela som, že svalovicu už nezacítim, omyl:D haha. Od ocina som si požičala ten pulsmeter s hodinkami, kde mi ukazuje kalórie atď. Spálila som počas cvičenia 350-80 kcal, no keď som si trochu zasquatovala alebo dala niečo na brucho tak aj 450kcal. Squaty su fajn, chcela som urobiť tú challenge, ale vykašlala som sa na to po týždni a pol:) A z toho naťahovania som sa ku koncu prvého týždňa konečne pri záverečnom strečingu dotkla prstami až zeme. Po prvý krát v živote. No čo vám poviem, bola som šťastná ako blcha! :)

Level 2

Celkom makačka hlavne na nohy, čo je pre mňa super..spalila som 440 kcal pri prvom cvičení aj s 8 minútovkou na brucho. To si ale už nedávam tak často, prestalo ma to baviť ;) Zostavila som si sama nejaké cviky na brucho, čo sa mi zapáčili. Samozrejme, prvý deň bol všeliaký, ako vždy...Prvý okruh maximálny zabijáák... No deň po dni zas lepšie. Najhorši cvik bol push-up s tou nohou čo musím dať až dakam ku hlave..to som nevedela robiť poriadne ani do konca:D Je náročnejší, celkom o dosť, masaker, ale fajny. Pot mi tiekol dole ksichtom každý deň...Poznámka z tretieho dňa : Dopr..., tento level ma zabije! Tak neskutočne sa mi šmýkalo na dlážke pri tých kardio z prvého okruhu. Po tomto zážitku som zvažovala a premýšlala, a tak som si objednala  (vlastne dostanem narodeninový darček) nové topánky na cvičenie z eBayu. Už sa ich neviem dočkať, hádam som si vybrala dobrú veľkosť. Zdravie na prvom mieste. Staré tenisky mam úplne vyšúchane a dosť sa mi v tom šmýka na parketách. Tá podrážka sa úplne vyšúchala do hladka na špičkách :D Využívala som ich 2 roky ako tenisky normálne, ale už sú neni vhodné na chodenie po vonku, tak aspoň som ich takto doničila na maximum.

Level 3
Prvý okruh zase neskutočný masaker:D  nohy ma boleli ako po prvom dni cvičenia, hlavne lýtka a stehna, strašné čosi, myslela som že tu Jillian vypínam:D ale potom to už bolo lepšie a lepšie. Dosť funny level:) Nasmiala som sa statočne na ňom v prvý deň. Keď som po docvičení vyšla z izby na byte v škole, spolubývajúca na mňa kukala, že čo som sa rehotala toľko. Keď som jej ukázala tie čudné push-up, kačací pochod a to úplne prvé, tak pochopila:D Bol smiešny, ale nebolo mi vždy pri cvičení do smiechu:D Nie všetky cviky som robila v pokročilej verzii, ešte stále nie som super žena :) no snažila som sa odcvičiť všetko najlepšie, ako som vedela!  A naučila som sa robiť jumping lunges v ťažšom prevediní, paradička.
Zas sa mi páčila veľmi rozcvička, konečne sa tu objavil môj obľúbený plank twist, páčili sa mi tie cviky na rovnováhu(vďaka nim teraz keď mam chorú nožicku viem stáť dlho na jednej nohe, preskákať celý byt na jednej nohe, zohnúť sa na jednej nohe k zemi ak mi spadne niečo a tak ďalej, vylepšila sa mi rovnováha ), single leg squats a milovala som rock-n-rooooll , to co som sa vyhupla na nohy z ľahu a skočila, cítila som sa ako 5ročná v školke:D to bolo proste skvele, ja potrebujem takéto divočiny:D  Jednoducho perfektne strávená polhodinka, najlepšia z celeho Ripped in 30! Ten si určite ešte veľa krát zacvičím.

Level 4
Tento level je zas o trochu náročnejší , ale mne rýchlo ubehol.  Ako inak, najhoršie cviky boli kliky v plank (neznášam kliky:D), ale na druhú stranu som si obľúbila tie kliky s čínkami( sranda..niečo napíšem a  rovno si to aj sama vyvrátim :D ..). Ale aj tak sa mi celkom level páčil. Hlavne keď sa robilo sumo squads. Predtým ma to sakra bolelo a modlila som sa na koniec, teraz som videla u seba vylepšenie, že som silnejšia. Už ma to toľko nebolelo a dokázala som vyššie podskočiť a nižšie si „sadnúť“ :) . Je to neskutočný pocit keď vidím, ako som sa zlepšila za tie 2 mesiace. Je to skvelé pozorovať a hned mam krajší deň . Burpees mi robili trochu problém, hlavne keď som skákala s nohami do pozície plank(kvôli tým vyšmýkaným teniskám), ale inak som to celkom zvládala, dokonca som vždy skočila, keď som sa postavila na nohy, ale taku challange s nimi, na tú by som sa asi nikdy neodvážila.  Všetkým burpeesačkam venujem môj obdiv!

Celkové zhodnotenie je asi také, že sa mi Ripped veľmi páčil!!:) Asi viac ako Shred. No možno som čakala, že to bude viac namáhavejšie.. Ale zase aj toto stačilo, veď keď sa mi nepáči, mám si to sťažiť sama predsa .  Uvidíme ako to pôjde dalej. Chystám sa na Body Revolution, ale chcem skúsiť Banish Fat, Killer Buns and Tight.... 6W6P som skúsila počas Ripped, ale iba raz. Mýslím, že som po odcvičení cítila dosť brušne svaly.:) Ale najprv dokončím tie tri zostatkové dni:)


Miery: 21.2.2013 24.3.2013 20.4.2013 Spolu
Výška: 176 cm
Váha: 73 kg 70,2 68,8 -4,2 kg
Driek: 72cm 70 69 - 3 cm
Brucho: 97cm 94 92,5 - 4,5 cm
Noha : 66,5cm 63,3 62 - 4,5 cm
Stehná spolu: 106cm 104 101,8 -4,2 cm
Cez zadok: 108cm 106,3 102,8 -5,2 cm

Čakala som väčší úbytok z nôh....Ale aj tak som spokojná:) Fotky opäť menej kvalitné, fotené mobilom. Na to, že som sa opierala len o jednu nohu aj celkom fajn:D

Moja invalidná nožička:D

1den - Po 30 DS - Po RI30

Menšia zmena na nohách, ale zas lepsie brucho :)
Zmeny ktoré vidím ja:
Pevnejší a krajší chrbát. Zmenšil sa mi špečík dole na bruchu, brucho mám pevnejšie.  Zmenšili sa mi boky-nie o veľa ale oproti fotke z prveho dňa je to zmena!:)Moje nohy potrebujú najviac času a ja si počkám:) Hruška je hruška. Váhový cieľ som nesplnila, ale to nevadí. Aj tak som schudla a zmizli centimetre :) A mám pocit, že si musím kúpiť nové rifle, som zvedavá, akú mám teraz veľkosť :)

Aké mam ciele do budúcna?
Neviem, asi ešte spevniť trochu brucho a popracovať na vnútorných stehnách, vlastne na nohách celkovo. Časom :) Budem pokračovať v cvičeni s Body Revolution, ked sa mi zahojí rana. Medzitým chcem poskúšať aj iné cvičebne programy. Váhu do budúceho mesiaca by som chcela mat 67 aspoň:).
 O týždeň je tá veľka oslava , teším sa, idem tam vypekať punčový koláč(modlim sa nech sa mi podari čo najlepšie), a ine dobroty spolu s maminou. Chcem sa tam spokojne napapkať, a aj sa! :) Ešte neviem co si oblečiem, šaty alebo čiernu obtiahnutú sukňu, uvídim, hadam budem vyzerať dobre;)

Snáď sa zas čoskoro ozvem aj tu, na blogu ;)
Dúfam, že sa článok dal prečítať, a nebol moc nudny..Ja sa asi rada rozpisujem, hehe:)

.Zuzka

26 komentárov:

  1. Ten pokrok je parádní! Postavu máš vážně hezkou, hlavně to bříško se pěkně tvaruje :) Je super, že měníš jídelníček postupně a přizpůsobuješ ho svým potřebám. To je podle mě ta nejlepší cesta :) Tak ti přeji, ať se brzy zotavíš a můžeš pokračovat. S tvým tempem dosáhneš brzo ještě větších, parádních pokroků :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za chválu:) asi prvý krát počujem že sa moja postava niekomu páči. To je kompliment hehe :)Ja by som to inak ako postupne asi ani nevedela, je to pre mňa najprijatelnejsia cesta...

      Odstrániť
  2. tady je vidět, že co člověk, to názor a vkus. Mě Ripped hrozně bavil 1.level, ale druhý moc ne a třetí totálně ne :( docela mě to mrzí, chtěla jsem si ho odcvičit zas celý měsíc, ale já prostě když mě to nevtáhne "do děje" a nepohltí, tak mě to nebaví a tím pádem nemám motivaci :( Asi zkusím Body Revolution... :) Moc gratuluju že ti to tak krásně jde a vidíš centimetry!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne, každý je iny :) Ja som sama zvedava na to Body Revolution a celkom sa nan teším. Už nech mam zdravú nohu a idem na to!:)A držím palce aj tebe, snáď ta to teraz uz baviť naozaj bude. Nie je nic horise ako ked vnímaš nieco ako povinnost a nebaví ťa to ;)

      Odstrániť
  3. Bohača ségra! Iděš! :) aj Mia fandi. :) paradny pokrok. Vo stvrtok sa uvidime!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jde ti to pěkně, vytrvej! Závidím ti to břiško, jak ti jde pěkně dolů :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vytrvám :P s bruškom to ide ako po masle;) len s tými nohami to ide pomalšie :)

      Odstrániť
  5. Super výsledky a hlavně já miluju sója řezy...zrovna dneska jsem ji měla :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som sa tiež do nich zaľubila :) je to skvelá dobrotka! ;)

      Odstrániť
  6. změna je opravdu vidět. Jsi dobrá!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. já myslím, že za měsíc to jsou super změny! Je fajn, že posloucháš své tělo ohledně příjmu, tak by to mělo být;)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ďakujem Kočky! :) Tie komentáre sú skvelá vec, hneď je človek viac odhodlanejši ! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Také teď cvičím Ripped in 30, už mi zbývá jen 4.level, docela se těším, až to budu mít za sebou :D.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to držím palce, ja sa dneska tiež chystám znovu cviciť, noha uz vyzerá v poriadku, ale nechcem ju moc zatazovať, tak to budu len také odľahcene cviky niektore :)uz teraz sa mi zda cudne, ze som necvičila 3 dni. Chyba mi to normálne:) ale tak zdravie na prvom mieste :)

      Odstrániť
  10. Já jsem v polovině 30DS a Jillian mě naprosto okouzlila, zatím jsou úbytky "minimální", ale i tak vytrvám. Uvidím, jak budu mluvit na konci programu. Pak se chystám také na Ripped in 30, tak jsem ráda, že si ho tu shrnula, alespoň vím, co mě čeká a nemine.

    Jinak krásný článek a ještě krásnější úbytek! Jsi dobrá!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som mala prvé ubytky až po 2hom levely v 30DS :) treba tomu čas, mam na tomto blogu aj o tom článok tak si kludne precítaj:) a dakujem ;) drzim ti palce!

      Odstrániť
  11. Moc krásná změna Zuzi, jen tak dál. Fandím ti a závidím ty shozené boky. To je moje prokletí. Dneska jsem začala Jillian tak jsem na to zvědavá :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoooooj Lucka:)dakujem. Ani by som neverila ako sa moze telo zmeniť za 2 mesiace, je to super:) Drzim ti palce, dúfam že ta nic neodradi v cvičení a dokončís každý level! :):) potom podaj hlásenie ;)

      Odstrániť
  12. jak moc těžký by bylo odcvičit ripped ? pro začátečníka?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, no ako kedy. Ja som predtym uz mesiac cvicila 30 day shred tak to bolo v pohode ale 4ty level bol naročnejší :) Ale myslim ze by si ho zvládla aj tak možno by si sa ucila pomalsie robit nejake cviky a bude to vacsia makacka ale urcite sa to dá zvládnuť :)

      Odstrániť
  13. Ahoj, Zuzko, krásné úbytky :)
    Já to asi cvičím nějak blbě, protože spálím vždy jen 180 - 200 kcal, přitom se rozhodně zapotím O.O

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Yukia a mas spravne nastaveny sporttester? Vahu aj vysku? A mas podobne udaje ako Zuza? Ono sa to moze dost lisit. :)

      Odstrániť
  14. Myslím, že mám - váha, výška, věk a pohlaví. Jsem menší než Zuzka o 5,5 cm a asi mám asi o 1 kg míň, ale pochybuju, že by to dělalo takový rozdíl? O.o Buď bych měla víc máknout, nebo jede Zuzka jako dračice.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj:)
      naozaj neviem preco poriadne si pozri ci mas dobre navolene aj pohlavie- F ako female, a vsetko ostatne (vaha, vek, výska), možno máš ten hrudný pas v zlej polohe (neviem ci sa to da ho mať nejak zle).
      Každopádne nevešaj hlavu ani omylom! Každý to ma inak, pekne vytrvaj a všetko uvidíš vo výsledkoch:)
      A Ďakujem za pochvalu:) Neviem či idem ako dračica ale snažím sa ísť zároveň s videom.
      Skús si to trochu poštudovať a potom daj vedieť, na čo si prišla:)držím ti palce !:)

      Odstrániť
    2. Ešte ma napadlo či si to nahodou nevedomky nevypínaš a znovu zapínaš počas cvičenia. Skús si porovnať čas cvičenia na hodinkách s odcvičeným časom podla videa:)

      Odstrániť

Každý váš komentár ma poteší. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...