utorok 2. apríla 2013

Slniečko už vylez!

Ako som písala naposledy, mala som posledné dni školenie a času pomálu a som celá taká zdechlá, bože nech už je hezky! Ani nemusí byť teplo, len nech svieti slnko.
V piatok poobede som nasadla do vlaku smer Slovensko. Doma ma čakalo asi 20 čísiel snehu. Samozrejme som so sebou mala veci na behanie a bola som pripravená na posledné poriadne výbehy pred polmaratónom, ale v tom počasí to nešlo. :/ Celý víkend snežilo/pršalo a sneh bol mokrý, takže by som skočila do prvej kaluže hneď pred domom a mohla by som to otočiť. Aj keď s mokrými nohami sa bežať dá, po chvíľke sa to zohreje, no ale nechcelo sa mi do toho. Tak som si urobila flákací víkend, navštívila som babičky, v sobotu som sa stretla s kamarátom z gymplu, veľmi šikovným maliarom, ktorý raz bude určite veľmi slávny. :) Preto som si od neho kúpila svoj prvý obraz. Čo na neho hovoríte? Ja som sa do neho úplne zamilovala, musím ho dať ešte zarámovať.

Autor: Radovan Šenšel
A Radík sa zrovna dnes chystá tiež do Prahy a vyzerá to, že bude mať aj výstavu v nejakej galérii, určite o tom potom napíšem a dám info kde to bude. Takže ak vás umenie zaujíma, môžete sa zastaviť. :) Možno tam bude zavesený aj tento môj poklad.

No a v pondelok Veľká noc! U nás na Slovensku máme okrem klasiky ako vyšibanie korbáčom aj jeden, u väčšiny dievčat neobľúbený, zvyk a to polievanie vodou a jeden príjemnejší, voňanie voňavkami (kolínskymi). :D Našťastie ocino s bratom to nijako nepreháňajú, takže nejaký kýbeľ vody do postele hneď ráno sa nekonal. Symbolicky na nás vychrstli štamprdlík vody a ešte sme sa mohli brániť uterákom. Zbytok rodiny už taký zhovievavý nebol. :D Schytali sme to pekne pollitrom na balkóne v tej kose, aby nebola voda po byte a hneď 2x, od bratranca a od krstného. Vyvoňané sme boli ako z parfumérie, ale čo, aspoň budeme zdravé celý rok a aj som rada, že sa zvyky dodržiavajú. Dokonca mi v ČR ta voda chýba. :)
Jediné, čo si z českých, respektíve moravských, tradícií rada nechám újsť, je bitka jalovcom! To som zažila iba raz od spolužiaka na VŠ v Brne. Pálilo to ako čert! Zažili ste to už niekedy? :D

Poobede sme si so sestrou nahennili vlasy a zase som sa iba flákala. :) No a teraz už sedím vo vlaku smer Praha, pôjdem ešte na pol dňa do práce, trošku sa bojím, čo sa tam od rána deje. Jeden nemenovaný letecký dopravca s nami ukončil spoluprácu.. Uff, to bude telefónov.. A večer na bežecký tréning vybehať ten prasácky víkend a trošku si odpočinúť do hospody s priateľmi.

7 komentárov:

  1. Obraz je super a docela ftipný :) U nás se už tradice moc nedodržují...kromě výzdoby:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Obraz je veľmi pekný, pripomína mi túto štvormesačnú zimu. Ja som skončila vo vani, tiež si niekedy sťažujem na to oblievanie, ale bez neho by to asi nebolo ono :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ahoj tak mi velikonoce moc neslavíme ale ten jalovec mám pokaždé když přijdu k dědovi tak že vím jak to bolí jsem z beskyd a taky nás kluci házejí do studené vany nebo budíček ledová sprcha a nedá se vyhnout máme totiš malý byt.Takže táta si mě vezme a já už jsem nasraná protože jsem mokrá a jemi zima.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. no a u nás se vodou polévá ani jsem nevěděla, že jinak v čechach ne :D to bude asi tím, že jsem jen kousek od slovenských a polských hranic :D a Obraz krásný :D Jen bych si ho koupila klidně bez těch postav
    Jolča

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ahoj, už máš číslo? Môžeme sa zajtra stretnúť (písala som email) :)

    OdpovedaťOdstrániť

Každý váš komentár ma poteší. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...