piatok 14. decembra 2012

Recenzia knihy Dámy v běhu od Ruth Field

Už som tu písala, že som si knihu kúpila a po prečítaní prvých pár strán som ju doslova zhltla. :) Najviac ma zaujal obal knihy, mám rada zelenú a zvolený obrázok sa mi naozaj páčil. To bol ten impulz, pre ktorý som sa rozhodla vydať sa do kníhkupectva.

Pre ženu, bežkyňu, ktorá už behá, je kniha príjemným a zábavným čítaním. Celou knihou vás sprevádza tzv. Doktorka Nesmlouvavá. U niektorých pasáží sa naozaj s chuti zasmejete. Na konci knihy nájdete aj nejaké recepty na jedlo vhodné pre bežkyne. Ruth popisuje aj ako prebiehalo behanie po pôrode a radí, čomu sa vyvarovať a ako dlho po pôrode ešte ideálne nebehať (porodila dvojčatá) a ako vlastne znova začať s behom po tak dlhom "odpočinku". V knihe nájdete aj tréningový plán na 10km. Predtlačený bežecký denník.
Píše aj o tom ako vlastne začala behať, ako ubehla svoj prvý maratón, že priviedla svoju maminku k behaniu v jej pokročilom veku, popisuje aj ako začal behať jej manžel.

No a pre bežkyne začiatočníčky (úplne začiatočníčky), ktoré sa pre beh rozhodli aby napríklad schudli, Ruth pripravila podrobný návod ako začať s behaním, aby vás hneď na začiatku neodradil prvý neúspech. Odporúča začať pomalými prechádzkami, potom indiánsky beh až kým neubehnete veľmi pomaly celý svoj okruh. V podstate pre mňa jasné veci, ale tieto veci nemusia byť samozrejmosťou, pre človeka, ktorý sa rozhodol po sto rokoch začať hýbať! Do knihy pridala Dr. Nesmlovavou a myslím, že so zvoleným prístupom vám kniha naozaj môže pomôcť zábavnou formou začať so sebou niečo robiť.

Ja som teda s knihou veľmi spokojná a neľutujem, že som si ju kúpila. :) Aj keď návod už moc nevyužijem, spríjemnila mi chvíle v Bratislave a vo vlaku cestou domov.

Myslím, že je to aj super vianočný darček. :)

*****

Inak stále nebehám, pretože moje problémy so zažívaním sa ešte nerozhodli skončiť moje trápenie a stále mi robia spoločnosť. Som z toho trochu dehydrovaná, unavená a oslabená, ale verím, že do soboty už budem v dobrej kondícii (alebo aspoň do nedele).

Bežkyňa

7 komentárov:

  1. Že bych si knížku koupíla? Ještě nevím, ale nalomila jsi mě :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Geniální kniha!:) a výsledkem je nějaký ten centimetr dole:) http://www.2i.cz/uploaded/b74cd0fa29.jpg ikdyž bych se nezlobila,kdyby ještě pár kilo dolů šlo:) přecejen cíl je půlmaraton a tam toho sebou moc tahat nechci!:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Od tý doby, co jsi dala na FB,že se pro ni chystáš, tak odolávám si ji koupit. Ale je to boj a čím dál větší :D Já si snad pro ni vážně zajdu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tak jsem si ji nakonec koupila (díky tvému článku), rychle přečetla a byť mi přišla lehce jednoduchá, inspirovala mě a nakopla začít. Takže na nový rok jsem byla projít trasu a od té doby jezdim domu až za tmy, tak čekám na víkend až se budu moct posunout dál.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. jéj, super, vďaka za recenziu :) dostala som sa k nej akosik až teraz :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. chystám se, že si ji koupím jako odměnu za zkouškové;) díky za recenzi

    OdpovedaťOdstrániť

Každý váš komentár ma poteší. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...