utorok 17. júla 2012

Čo s poprsím pri chudnutí?

Strašne ma štvú v TV reklamy na túto "úžasnú" podprsenku Belvia. Údajne najpohodlnejšia podprsenka akú kedy na sebe budete mať.
To je možné, ale je dobrá maximálne na spanie.. Sama v niečom podobnom spím.



Táto "podprsenka" využíva, že ženy sú lenivé zisťovať si svoju správnu veľkosť a radšej si kúpia niečo univerzálne. Pre dievča, ktoré ma na hrudi dve čučoriedky je to možno fajn. Lenže žena s veľkým poprsím, nosiaca túto podprsenku, si iba koleduje o to, že raz bude prsia schovávať pod gumičku teplákov.
Podprsenka nemá žiadnu oporu, prsia nedrží (skúste si v nej zabehať), v podstate je to len taká krytka na bradavky. Za túto parádu chcú okolo 350,- Kč. Samozrejme podobná "lambada" (takto to ja volám) sa dá zohnať za pár korún inde.
Ale dosť rozčuľovania sa.
Vrátim sa k tomu, že sama v niečom podobnom spím. Prečo?
Možno ste už čítali, že po schudnutí 15 kíl sa moje prsia zmenšili o tri veľkosti. Znamenalo to povolenú pokožku a povislé prsia. :( Nechcela som aby mi na hrudi zostalo visiace čosi. Telo si priam hovorilo o väčšiu starostlivosť. Mala som obavy, či s tým ešte pôjde niečo urobiť. Akokeby mi niekto čítal myšlienky. Na správnej podprsenke vyšiel tento skvelý článok - Péče o prsa při hubnutí. Začala som sa riadiť napísaným a pravidelne mazať a hydratovať pokožku. Na noc používam mastnejšie krémy a spím v lambade. Robím to takto už dva mesiace a pomohlo to. :) Samozrejme je potreba nosiť aj správnu podprsenku počas dňa. Aktuálne mám pár podprseniek značky Flirtelle, na šport Freya, veľkosti 30DD. A pozor! Lambada nie je športová podprsenka - často si to ľudia pletú.


A čo vy? Máte podobný problém počas chudnutia? A poznáte svoju správnu veľkosť? Alebo nosíte obľúbenú 75B a ste presvedčené, že je to správne?
Ak máte vlastné tipy, napíšte ich do komentárov. :) Nenechávajte si ich pre seba.


Bežkyňa

33 komentárov:

  1. Pořád si z toho nic nedělám, protože patřím do skupiny čučoriedek :-) Stejně tak patřím do skupiny těch, které nechtějí investovat 1000 Kč do jedné sportovní podprsenky, když potřebuju aspoň dvě. Ani po hubnutí jsem prsa neztratila. Jen jednoduše nevím, co s nimi, co je pro ně nejlepší. Co by mi totiž ta "podpora" držela?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A ake máš miery Ef? Ono 1000kč za športovú podprsenku, ktorá ti vydrží niekolko rokov fakt nie je moc. A aj malé čučoriedky môžu byť povislé a nepekné ak nenosíš správnu podprsenku. Záleží na každom, ako chce za pár rokov vyzerať a čo je pre neho veľká investícia.
      Ja mám iba jednu športovú a stačí mi.

      Odstrániť
    2. Mám poněkud obavu, že téměř stoprocentně zapadám do škatulky 75B, ale kolik mám teď centimetrů, to nevím. Ověřím.

      Odstrániť
    3. Dobru sportovu podprsenku mozes kupit kludne aj za menej. Moja stala 20 euro, napriklad na ebay najdes aj za 15 euro a nizsie :) len treba vediet svoju ozajstnu velkost. ( tu http://spravnapodprsenka.cz/dulezite/kalkulator-velikosti najdes velmi dobry kalkulator velkosti)
      Zelam ti vela stastia

      Odstrániť
    4. Tákže jsem poctivě měřila a zjistila jsem, že mám 75 cm obvod pod prsy a přes prsa 84 cm. čučoriedky prostě!

      Odstrániť
    5. Hned ako bude zverejneny clanok, co som pisala do casopisu, hodim ho aj sem. Mam tam pripravene tabulky na vypocet spravnej velkosti. :) Resp. sa na ne mozes kludne pozriet na spravnej podprsenke.

      Odstrániť
  2. Moje 32E potřebují péči - nejradšji bych měla tak 32C maximálně :D :D Tak třeba se při hubnutí poštěstí to vyměnit za menší aparaturu :D :D
    Sportovní podprsenku mám JEN JEDNU a vystačím si s ní - a to skoro každý den cvičím, když ji přemáchnu večer v ruce, tak je do rána suchá. V jakémkoliv počasí. A dala jsem za 600Kč v Marks&Spencer... Takže spokojená - na domácí cvičení občas používám jednu mou starší, ale to jen na posilovací cviky, když hopsám poskakuji, tak si to v žádném případě nedovolím!!!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Do M&S by som sa mohla zase po dlhej dobe ísť pozrieť. U normálnych podprseniek mi nesedí ich strih. A ani som tam nenašla poriadne moju veľkosť. Teraz by to už mohlo byť jednoduchšie. :) Aj v Tchibu sa mi hrozne páči spodné prádlo - lenže tam začínajú číslovaním na obvode 75. Vždy si hovorím, že je to ich chyba, nie moja.

      Odstrániť
  3. Souhlasím s Ef, ale nad koupí už déle přemýšlím, uvidíme :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Milujem vysoké podpätky :D Tiež ma zo začiatku boleli nohy, no zvykla som si :D Samozrejme na 10 cm ihličkách nevydržím celý deň, no na plných sandálkach vydržím. Tie sú mimoriadne pohodlné :D Inak k článku čo sa týka, mám tiež košík D a je mi veľmi ťažké vyberať podprsenku, ešte som nenatrafila na značku ktorá by mi sedela. Kupujem Esprit, no chcela by som niečo pevnejšie aby mali prsia pekný tvar a aby boli pevné a nie ovisnuté :/ Problém mám aj s podprsenkou na beh, to som sa vyjadrila aj v najnovšom článku :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Karinka, mrkni na web www.brastop.com
      Ja objednavam podprsenky odtial. Aj s poštovným to vyjde stále lacnejšie než tu. A ako pisala zzdenika, skus sa porozhliadnut aj v M&S. Majú tam na naše pomery celkom dobrý výber rôznych veľkostí podprseniek. Dôležité je aby ti pevne držal obvod a prsia nedržali iba ramienka.

      Odstrániť
  5. To je vtipné - zrovna včera jsem si šla kupovat podprsenku na běžné nošení. Svou velikost neznám, tak vžýdy použiju to 75B a od toho se odpichuju :DD Ale chodím do super obchodu, kde se prodavačka nebojí mi prsa "ochytat" a pořádně si je prohlédnout v podprsence a pak mi říct, jestli je správná nebo ne :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie som pesimista, ale už aj na takých som narazila. keď mojej mame predavačka chvalila ako super jej sedi podprsenka, ktora jej rozdvojovala prsia. Takze ani ochotna predavacka nie je zarukou dobrej podprsenky. :(

      Odstrániť
    2. No, to máš pravdu. Na to se nedá spoléhat, ale já se v té podprsence cítím dobře, nic mi to nerozdvojuje a ani mě to netlačí na bocích (jak to dělala ta minulá), takže myslím, že poradila dobře. Je to o štěstí na takové prodavačky narazit..

      Odstrániť
    3. Budu! :D Mamka u ní nakupuje x let a neměla nikdy problém. :D Děkuju za přání. Závidím, že jsi byla ve Španělsku. Která je tvoje vysněná země?

      Odstrániť
    4. No vždy som mala tajnú túžbu mať v Thajsku požičovňu surfov. :D
      Ale stačilo by mi Francúzsko (Antibes) alebo kľudne Chorvatsko. Mám rada slovanské zeme. A mám rada teplo. :)

      Odstrániť
  6. Takové podprsenky znám...já osobně teda nosím sportovní podprsenky..podobné jako na obrázku ale kupuju kvalitní,co drží..pár takovýchto mám ale taky a nosím je jak říkáš na spaní...a nebo maximálně doma,když mám nějaký líný den a válím se v posteli(např, když jsem nemocná..:D)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Jsem vyvinuější a takovýmuhle kusu látky bych neuvěřila. Kvalitní podprsenky nosím, sedí perfektně. Cena jedné cca 2 tis. Kč. Mám totiž vel. 75F, což není zrovna málo na nošení, proto je nutné mít velmi kvalitní prádlo.
    Jinak musím říct, že hubnutím jsem neztratila ani půl velikosti (myslím v prsou). Vše mi zhublo, jen ty potvory velký ne..

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Svoji velikost znám ale ty podprdy co držej a zvedaj s kosticema mě štvou, rejou se do kůže i když je velikost správná, bolí to a po sundání moje prda vypadaj divně. Včera jsem sehnala v tchibu bezešvou jednoduchou lehkou "lambadu" takovou bez gumy co prsa divně nestahuje ale držej si přirozený tvar a to sem i líbí nejvíc, teda jen na běžné nošení a asi i jen na zimu, když nemám XX vrstev na sobě. Na cvičení mám triko s podprsenkou uvnitř, pak jednu podobnou jako na fotce ale mini velikost takže drží a pak s kosticema ale po té jsem posledně měla šílenou vyrážku tak se jí bojim :-X Při hubnutí mi prsa zhubnula, ale stejně tak obvod pod nimi... odrazilo se to jen na mé peněžence... ale dostala jsem bardotku, tak to bylo fajn, u ní kostice přežiju :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tie tchibo podprdy su krasne ale co s nimi, ked zacinaju na obvode 75 a ja potrebujem 65. :/

      Odstrániť
  9. Já jsem si celkem nedávno pořídila opravdu drahou a kvalitní sportovní podprsenku (na moje poměry drahou, něco pod tisícovku) a moje prsa velikosti C udrží :D teda aspoň při normální aktivitě - nosím ji doma. A na běh musím mít normální kosticovou podprsenku a přes ni tuhle sportovní - jinak mi prsa lítají všude :D ale díky dvou vrstvám mám prsa krásně zpevněná při běhu.

    Po zhubnutí jsem spadla z E na C, takže rozdíl byl velký, bohužel je mám prostě trochu vysací (holt ta kůže nezmizí)
    Teď v těhotenství mám zase Ečka a vadí mi to :D hrozně to zavazí ale zase vypadají líp než když mi ty Cka vysely - nevybereš si :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Becky, mne práve pomohlo to pravidelné mazanie a pokozka sa stiahla. Tak po porode skus a mozno ti to aspon trosku pomoze.

      Odstrániť
    2. Mažu jako divá už teď :) aby měla kůže dost sil to zvládnout :) uvidíme až se zase zmenší jak to bude vypadat :)

      Děkuju, mám ráda heslo že život je takový jaký si ho uděláš, a já chci udělat maximum aby byl co nejlepší :)
      Tatínek... to je dlouhá kapitola, ale nevzal to statečně - prostě utekl a vykašlal se na nás - bohužel si chce užívat alkoholu, sázek a tak vůbec - a do toho mu dítě nesedí.
      ale nevzdávám to, třeba se časem najde něaký zodpovědný chlap co se o nás postará :) nechávám tomu volný průběh :)

      Jsem z Brna a běhávám tady po okolí. Jsme okrajová část takže tady máme přírodu ale zase ne pustinu - to bych se bála. Naštěstí jsou tady rodinné domy a né paneláky takže je to super, na sídlišti bych nechtěla běhat - na mně moc lidí ... Tady běhám většinou kolem lesa...

      Odstrániť
    3. Srab. Neboj, najde sa niekto lepsi, urcite. Hlavne aby si mala podporu v rodine a prcek bol zdravy. :) ostatne pride samo. Taktiez by som si mimino nikdy nenechala vziat. Urobila si dobre!

      Inak v brne som zila asi 4 roky. :) byvala som na veveri.

      Odstrániť
    4. Děkuju :)
      Na veveří bydlí babička, jezdím tama do školy :) ale bydlet tam tak nemám kde běhat, všude jenom lidi a auta :D a to nemám ráda...

      Odstrániť
    5. Jasne, tam to ide jedine tak, že sa niekam posunieš šalinou. Ale vtedy som este nebehala.

      Resp. ma napada - dalo by sa bezat na kravak a niekam tam okolo. :)

      Odstrániť
  10. Mockrát děkuji za tvůj strach o mé zdraví ;). Čtvrteční jídelníček, který jsem dnes přidala, je právě už od Havlíčka a líbí se mi ;). Středeční jídelníček, který mne donutil opět najet na Havlíčka obsahoval makovku, polomáčenky, zmrzlinu, Lionku, celou 85% čokoládu, půlku mléčné čokolády od Milky,.. A to moc dobré není :-/
    Bazál mám okolo 5800 Kj :)
    Halley

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Tento článek se mi moc líbí - určitě se podle něj zařídím. Můžu se zeptat kolik ti je let a kdy jsi začala s běháním - respektive jak dlouho už běháš? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Diky Runnerko. Mam 25 a beham od brezna tohto roku. :)

      Odstrániť
  12. Tato podprsenka je opravdu k ničemu, vždyť i ve videoreklamě říkají, že můžete nosit i dvě či tři současně na sobě. Proč asi? Nic neudrží. Její kvalita se rovná druhořadým výrobkům z Číny nebo Vietnamu. Prsům velikost A nelze říkat prsa, taková schováte i pod samotným tričkem, ale na prsa velikost C a více potřebujete kvalitní podprsenku, která není z úpletu a udrží co má udržet na správném místě.

    OdpovedaťOdstrániť
  13. celkom vam zavidim vacsie prsia-lebo ked ste schudli aspon vam tam nejake ostali :) ...ja mam teraz o 11 kil viac ako pred rokom a pol a teraz mam prsia take akurat do frajerovej ruky :D (take Bcka), ale ked/ak schudnem tak to budu take Boruvky na prkynku (male Acka)...takze kvoli tejto partii tela sa na to chudnutie vobec netesim, ale ostatne partie bytostne potrebuju okresat - keby boli peniaze na to vyplnenie prs vlastnym tukom a fungovalo by to, tak by som si ten posledny aj odlozila :D -to by bolo,aspon raz mat sumernu postavu

    OdpovedaťOdstrániť

Každý váš komentár ma poteší. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...