pondelok 11. februára 2013

Kinesiotaping a Fit and Slim

Katka zo školenia má kurz kinesiotapingu a v sobotu mi zatejpovala moje boľavé kolená.
Skôr než napíšem, aká je moja "liečba" s tejpami, povieme si, čo to vlastne ten kinesiotaping je. Určite ste už niekedy sledovali nejaký športový prenos, napríklad tenis, a videli ste ako majú tenisti na nohách/rukách nalepené farebné pásky. To je ono. Tieto elastické pásky sa používajú k spevňovaniu kĺbov, v tomto prípade sa páska nalepuje s predpätím a pomáhajú aj hojeniu, nadľahčia pokožku, podporujú prúdenie krvi a lymfy, znížia tlak na cievy a tím sa urýchli proces hojenia.

No a čo na to teda moje kolená? Už po aplikácii som sa pri chodení do schodov cítila lepšie, po prvej noci sa to ešte viac zlepšilo. Po nútenej pauze, kvôli braniu antibiotík minulý týždeň, som v nedeľu opäť vybehla a kolená síce ešte cítim, ale menej.
A tapeing sa mi tak zapáčil, že som sa rozhodla, ak mi bude osud naklonený a dostanem v práci voľno, ísť na tento kurz aj ja. Určite budú mať občas o nalepenie záujem aj moji kamaráti bežci, takže verím, že to, čo sa naučím, nezostane nevyužité. :) Držte mi teda prosím palce aby to v práci klaplo.

Po školení sa mi podarilo chytiť rýchlik pred druhou a doma som bola chvíľku po piatej, večer som už nakoniec behať nešla. Vynahradila som si to v nedeľu ráno, vzala som so sebou prebehnúť aj našu Emku. Doma bolo krásne nasnežené, tak sa mi v lese občas zabárali nohy a beh bol obtiažnejší. Ale dobrovoľne sa priznávam, že som sa ani nesnažila bežať rýchlo. :D A posledný km som už mala Emku na vodítku a ona štrajkovala a nechcela bežať. Takže taký beh na pohodu..
Miestenku na vlak som mala kúpenú až na siedmu večer a pred sebou som mala ešte celú nedeľu. S ocinom sme navštívili starkú, chudinka spadla a má zlomenú ruku. A poobede som sa len tak poflakovala doma.


Večer ma ocino zaviezol na vlak, kde som s "nadšením" zistila, že môj vlak mešká najskôr 90 minút a meškanie potom predĺžili až na 120. Ešteže existuje mobilný internet a chytré telefóny. Čakanie som strávila písaním si s kolegyňkou. Mala som so sebou aj knihu, ale nejako sa mi nechcelo si čítať. Kvôli meškanie som sa na hotel dostala až skoro o pol jednej a na dnešok som spala iba okolo 5 hodín, čo je na mňa ukrutne málo! Zaháňala som to kávou. Dnes mi zároveň začal ďalší kurz, vyzerá to, že sa mi opäť zišiel fajn kolektív. Večer som si vybehla do Kuchajdy, trošku rýchlešie a pekne ma štvali semfóry! Keby tam neboli, tak to ubehnem pod 30min. Grr.


Nabudúce to musí vyjsť aj so semafórmi. :)

Dnes som sa nejako rozpísala. Dúfam, že vás to ešte nenudí, mám na srdci už iba poslednú vec. :) Dostala som ponuku vyskúšať koktejl Celius Fit and Slim. Neviem vôbec, čo od toho mám čakať. Nikdy som nič podobné neskúšala, tak som zároveň celkom zvedavá. Hneď ako to budem mať odskúšané, napíšem recenziu. Môžete sa zatiaľ pozrieť na ich FB stránky - https://www.facebook.com/appleslim.cz. Nápoj údajne môže nahradiť hlavné jedlo, ale ja sa ho asi pokúsim nejako nakombinovať na svačinky. Uvidíme, uvidíme. :)

8 komentárov:

  1. tak hlavně, že ty pásky pomáhají....nevěděla jsem, že máš problémy s koleny....trochu jsem se lekla, abych si já se svými kylči nezavařila na nějaké problémy s koleny až na na jaře opravdu začnu...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jani, problémy som nemala, začali až po lyžovačke. :( Asi pre ne neobvyklý pohyb a nepáčilo sa im to.

      Odstrániť
  2. O těch páskách jsem už četla v nějakým běžeckým časopise a brala jsem to s rezervou. Je super, že teď vím, že to opravdu funguje, kdyby něco :) Držím pěsti, aby kolena už nebolela a kurz vyšel ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. O kinediotapingu čtu v každém díle časopisu RUN, mají tam "školu tejpování". Díkybohu mě ale nic nebolí, tak to zatím moc nestuduju. Až ale něco bolet začne, vím kam se můžu obrátit a kde vše najdu.
    Semafory mě při běhání taky pěkně štvou.. mám pocit, jakoby mi ukazovaly červenou naschvál.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aha, to je super, to je v tom čekom rune, že? Maju ho v každom stánku v pohode? A je to tiež dvojmesačník? Budem si ho kupovať.

      Odstrániť
    2. Ano, v českém. Většinou ho měli všude, kde jsem si pro něj šla. Minimálně na každém nádraží v Relay je 100%! Vychází každý měsíc, nové číslo teď vyjde 21. 2. :)

      Odstrániť
  4. Super, o těch páskách jsem vůbec nevěděla, já na tenis zrovna moc nekoukám, ale jsem ráda, že to vím a tobě přeji brzké uzdravení!!!:)

    OdpovedaťOdstrániť

Každý váš komentár ma poteší. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...