štvrtok 8. augusta 2013

Mixturam a moje Myjuščino zobání

Už pred pár dňami ste mohli vidieť na mojom blogu krátky článok o mojom zobání - teda o vitamínoch od firmy Mixturam.

O čo sa jedná?

Na webe www.mixturam.cz si môžete podľa svojich potrieb namiešať vitamíny na mieru. Málokto má potrebné znalosti a preto je na webe aj radca, ktorý vám podľa zadaných symptómov namieša vhodné suroviny.
Cena balenia o 100 tabletách je 790kč, prípadne pri braní dvoch tabliet denne, tj. 200 tabliet, zaplatíte 1580kč. Priznávam, že keby som nedostala ponuku vitamíny vyskúšať, sama by som si takýto drahý doplnok nekúpila, cena je podla mňa premrštená. Aj keď nápad a aj dizajn ma veľmi oslovil a páči sa mi.



Namiešanie môjho zobania

Pár dlhých chvíl som bojovala s radcom na webe a skúšala namiešať rôzne varianty. Chcela som niečo na kĺby/svaly/šľachy, regeneráciu a prípadne na pamäť a stres. Nebola som schopná vytvoriť žiadny poriadny mix, ktorý by sa mi pozdával a tak som to nakoniec vzdala a skúsila nájsť v okolí priateľov a známych niekoho s potrebným vzdelaním, kto by mi dokázal pomôcť. Ozvala sa mi Katka, moja vodička z Karlovarského polmaratónu. Najlepšia varianta aká mohla nastať. :) Bežkyňa z potrebnými znalosťami z oboch "odborov".

Prvý jej postreh bol, že množstvo, ktoré sa dá namiešať v jednej tablete pre dané látky je nízke a cena vysoká. Vymyslela mi nakoniec variantu s obsahom 525mg vápnik/horčík/fosfor, 178,1mg glukosaminu, 94,2mg MSM a 149mg chondroitinu. Toto množstvo sa zmestilo do dvoch toboliek a mám ich podľa Katky užívať 2x denne, aby to malo nejaký význam. Tzn. dvojnásobnú dávku oproti doporučenej a takto vitamíny aj užívam.

Balíček dorazil

Keď mi vitamíny dorazili, bola som veľmi milo prekvapená nádherným dizajnom krabice, krabičky na lieky a aj nálepkou na fľaštičke. Týmto si ma Mixturam úplne získal. :) Som na takéto drobnosti náchylná (alebo úchylná? :) ).
Na flaštičke mám uvedené u chondroitinu, MSM a glukosamine množstvo podľa objednávky, ale u V/H/F je po súčte mg dávka iba 164mg, takze viac než o polovicu menej, než som zadávala v objednávke (525mg). Neviem, či to len zle počítam, alebo sa do toho nevyznám, no nesedí mi to. V každom prípade užívam dve tobolky ráno a dve večer.

Môj záver

Určite je možnosť namiešať si vlastné vitamíny super nápad a od začiatku sa mi moc páčil, príjemne prekvapil premakaný dizajn a marketing. :) Ale bez odborných znalostí som sa pri výbere aj napriek radcovi cítila trochu stratená a potrebovala som pomoc niekoho zdatného. Mínus je pre mňa cena, aj keď v závere po prepočítaní koľko stoja iné doplnky k lekárni, ktoré som si kupovala vs. počet dní užívania to nie je až také zlé. A asi by som uvítala aj možnosť namiešať si tobolku aj s viac než z iba 6 surovín. :)

4 komentáre:

  1. Moc děkuju (za tým Mixturam) za zpětnou vazbu. Pokusím se těch pár nejasných věcí z článku vysvětlit. Co se týče směsi Vápník-Hořčík-Fosfor, má podobu citrátu vápenatého a fosforečnanu hořečnatého. Je tedy rozdíl mezi součtem hmotností některých prvků (Ca+Mg+P=164mg) a hmotností natobolkované suroviny (citrát vápenatý + fosforečnan hořečnatý = 525mg). Tuto směs jsme zvolili kvůli dobré vstřebatelnosti v lidském organismu, například u citrátu vápenatého je vstřebatelnost o cca 27% vyšší než u fosforečnanu vápenatého. Toto je třeba brát u všech doplňků stravy. Pokud například konkurenční doplněk inzeruje obsah uhličitanu vápenatého, je obsah čistého vápníku pouze 40% uvedené suroviny, nemluvě o srovnání vstřebatelnosti. Vaše zpětná vazba nám pomohla uvědomit si, že musíme lépe uvést rozdíl mezi množstvím natobolkované suroviny a obsahem účinné látky, již na tom pracujeme.

    Co se týče ceny, je třeba si uvědomit, že se jedná o více než 3 měsíční dávku. Při srovnání ceny za denní dávku na tom proto nejsme s cenou hůře než většina doplňků stravy v ČR. Někdy jsme naopak i výrazně levnější. Nižší ceny se nedá dosáhnout bez zavedení masové výroby a přesunutí výroby do Asie, čemuž se budeme vždy vyhýbat. Chceme nabízet jen kvalitní a poctivé služby.

    Tomáš Valenta, Mixturam.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja ďakujem za vysvetlenie a prajem veľa úspechov. :)

      Odstrániť
  2. jsem zvědavá jestli ti to v něčem pomůže :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nechtěla bys pro nás napsat článek, jak se připravit na půlmaraton? :) Nemyslím měsíce dopředu běžecky, ale přímo před - co v den D jíst, pít, jaké oblečení zvolit, na co nezapomenout atd. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Každý váš komentár ma poteší. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...