streda 20. februára 2013

Pôjde sa k Dr...

Konečne som sa k tomu odhodlala. V najnovšiom Rune (díky Lúco!) som sa totiž dostala k článku Velký průvodce bolestí a z neho som si svojou logikou vyvodila prečo ma asi stále bolí iba ľavá noha.. Od detstva mám skoliózu a je možné, že kvôli nej nebehám úplne symetricky a tým pádom mi vznikajú zranenia. Takže som si zašla za svojou obvodnou lekárkou pre průvodku a pani doktorka ma poslala k pani docentke Rychlíkovej. Dnes som si tam volala a na moje prekvapenie som objednaná už na utorok. :) No som veľmi zvedavá, čo sa bude diať, hlavne nech sa to dá spraviť. Určite napíšem, čo som sa dozvedela.

Pestrá pomazánka od Nikkinej čitateľky

Hneď ako som túto pomazánku u Nikki videla, rozhodla som sa ju vyskúšať. :) Príde mi super na raňajky a vôbec, len sa mi tam nepáčil eidam, tak som ho vymenila za mozzarelu a vynechala som pažitku, nemám ju moc rada.
  • 250g nízkotučného tvarohu
  • 1 nastrúhaná mrkva
  • 50g morčacej šunky nadrobno
  • 50g mozzarely
  • 1 vajíčko natvrdo
  • 1 lyžička plnotučnej horčice
Všetko som dokopy zmiešala, osolila a okorenila farebným pepřem (bože, neviem ako sa to korenie volá na slovensku:) a kvapla pár kvapiek citróna, presne ako popisuje pani v recepte u Nikki. Vyšla mi na dvojo raňajok a jednu večeru pre O. Bola moc dobrá a určite si ju urobíme znova. Fotiť som ju zabudla. :/ Nabudúce. :)

Fit and slim koktejl

Dnes som prvý krát vyskúšala Fit and Slim koktejl od firmy Celius, ktorý som dostala na vyskúšanie. Ako prvý skúšam ten s banánovou príchuťou. Pribalila som si ho na desiatu, skúsila som ho pripraviť iba ako nápoj s vodou, ale moc ma to nezasýtilo, takže poobede na olovrant som ho rozrobila v mlieku, to už bolo lepšie. :) Aj mi viac chutil. Na zajtra som si ho nabalila opäť na olovrant a zase som ho trochu vylepšila. Tentokrát si ho dám rozmiešaný v acidku s chia semienkami. :)
Zloženie nájdete na ich webe - http://fit-slim.cz/slozeni
Obsahuje hlavne syrovátku a sójový proteín, na 100g obsahuje 25g bielkovín, 6,8g tuku, 54g sacharidov a 3g vlákniny.

No a k tomu môjmu kurzu kinesiotapingu.. Nakoniec pôjdem až v apríli, v práci to nevyšlo. Budúci týždeň by som sa chcela prihlásiť. :)
A mám rúžové gumičky na strojčeku! :D


7 komentárov:

  1. Nemáš zač! Já se přiznám, že jsem ten článek nečetla, protože bych se určitě dozvěděla něco hrozného :D
    Tu pomazánku jsem dělala v neděli - dala jsem ale moc mrkve. Ale na chlebíku to nebylo poznat.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. :D rozesmál mě pepř :D normálně jsem to šla nechat přeložit Google :D A u vás mi to přeložilo prostě jako "korenie" :) Je pravda, že jsem ve slovenštině nikoho neslyšela říct jinak, než pepř :)) Na wikipedii píšou "čierne korenie" :D Teda to je věc :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Však práve! :D Pepř je čierne korenie, ale ako je potom farebný pepř? :D Farebné čierne korenie? Farebné korenie? :D NO!!

      Odstrániť
    2. No :D teda, by mě nenapadlo studovat takové věci, ale je to zajímavé :D Vitana tvrdí že "farebné korenie" :D

      http://www.vitana.sk/produkty/koreni/koreni-vitana/jednodruhove-koreni/pepr-ctyr-barev/30393/Korenie-styroch-farieb.html

      Odstrániť
  3. Taky mám skoliózu a občas mě bolí koleno jen tak pro nic za nic a když si dávám pozor na to jak se hrbím, tak je to lepší, navíc, když začnu víc lítat do schodů. Byla jsem u ortopeda a ten mi říkal, že v koleni nic nemám a že by mi doporučil víc cvičit (posilovat). Nejlépe prý jezdit na kole. Kolo nemám, tak jsem víc cvičila a vždy to přestane. Prý to posílí kolem kolene svaly a nekoná se takový náraz na koleno samotné. Dokonce něco podobné jsem četla v časopise Běžec ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to som zvedavá, čo pani dr odporučí mne. Snad si nebudem musiet kupovat rotoped. :D

      Odstrániť

Každý váš komentár ma poteší. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...