utorok 24. júla 2012

Závěsná akrobacie na šálách a lane pro začátečníky

Bláznivý koníček? Možno.. Ale mňa to baví. Vďaka nemu som sa dostala aj na hodiny aerojógy. Chcela som o ňom napísať už dávno. Čakala som na príležitosť. Dnes prišla.

Dostala som sa k tomu celkom krkolomne. Niekde na internete som sa dočítala o novom cvičení, ktoré vymyslel Reebok spolu s Circus de Soleil. To cvičenie sa volá Jukari - Fit to Fly.


Chcela som ho skúsiť, lenže v Prahe ho cvičili iba v jednom fitku a museli ste byť členom a to sa mi nepáčilo..
Ale napadlo mi, že by som mohla skúsiť samotnú akrobaciu. Našla som na nete projekt Cirqueon a ich kurzy aj pre začiatočníkov.

Môj pokus o šnúru
Prvého kurzu som sa zúčastnila už na jar. Jednalo sa o intenzívny víkendový kurz. Viedla ho lektorka Eliška Brtnická z Mlejnu. Bolo to úplne super. Prekonala som dokonca sama seba a pustila sa lana aby som urobila premet a zostala visieť! Naučila som sa šplhať po lane - nikdy mi to na základke nešlo. Druhý deň som myslela, že ani nevyleziem z postele. :D Neskutočne ma potom boleli ruky, ale stálo to za to. Hlavne to vyzerá tak strašne ladne. :)

A práve tam mi jedna účastníčka povedala aj o aerojóge. To len tak mimochodom.

Dnes som kontrolovala web Cirqeonu, na jeseň má začať polročný kurz a chcem sa na neho prihlásiť. Ten teda ešte vypísaný nemajú, ale našla som ďalší intenzívny kurz 25.-26.8.2012. Už som poslala prihlášku. :)
http://www.cirqueon.cz/centrum-pro-novy-cirkus/kurzy/jednorazove-kurzy/item/542-zavesna-akrobacie-pro-zacatecniky

Som zvedavá, čo ma tam čaká. Iná lektorka a k šálam pridali aj lano. Na lane som ešte nič neskúšala. A je šanca, že už budem mať v rukách väčšiu silu a nebude to tak bolieť.

Máte aj vy nejaký zaujímavý koníček?

Bežkyňa

19 komentárov:

  1. zajímavé, mě se vždy tito akrobati líbili ale sama bych to nikdy nezkusila ani pul metru nad zemi..natož tak nějakých 5 metrůů..:D tak at se ti daří :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No ja tiež tak vysoko nešplhám a čo sa dá, tak robím, čo najnižšie. :) Ďakujem.

      Odstrániť
  2. WOW! Tak to tě obdivuji! :) Já jsem chtěla zkusit tu air yogu chtěla zkusit, ale u nás jí tu nikdo nepředcvičuje (nebo jsem tedy alespoň nic nenašla) :(. A ta akrobacie vypadá moc pěkně, nebát se, šla bych do toho taky ( a hlavně být z Prahy, třeba jednou se tam dostanu, je to totiž můj sen) ;)
    Ne, pohlednice jsem ještě neposlala. Včera jsem konečně sehnala pohledy, napsala jsem 3. Dva dopíši dneska a pošlu je. Jen se potácím s 2 adresami. U jedné je adresa na 6 řádků, ale žádný PSČ, tak nevím jak to napíšu :D.
    Mohla bych se zeptat na 3 otázky (možná stupidní, ale ať v tom mám jasno)? Mně pohled někdo pošle, až když já pošlu někomu pohled? Za jak dlouho dorazí ten pohled adresátovi? Cca týden? Jo a fotíš ty pohledy, které posíláš? :) Děkuji za odpověď :-*

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Praha je skvelá, tak držím palce nech ti to vyjde. Aj keď Brno tiež nie je na zahodenie.
      Adresu proste napíš tak ako je a tam kde máš miesto. :D
      Je to presne ako píšeš. Tebe pohľadnica príde až po tom, čo niekto zaregistruje pohled od teba. Je to také opatrenie proti lenivcom, čo nič neposielajú. proste nič nedostanú. :)
      Niektoré pohľadnice prišli za 3dni a jedna cestuje už 17dní a nič. Takže je to rôzne. Nie každý je asi taký nadšenec, že to hneď beží zaregistrovať..
      Svoje pohladnice, čo posielam, fotím. :)

      Odstrániť
    2. Děkuji mockrát! :)
      Pohledy jsem dopsala a teď už to jen donést na poštu ;). Jelikož teď prší, počkám s tím až na odpoledne.
      Do Brna bych chtěla jít na vejšku (zaručeně na bakaláře, navazující studium bych chtěla studovat v Praze, ale kdo ví, co bude). V Praze má mamka přítele, tak doufám, že jednou se tam všichni společně odstěhujeme.
      Ty jsi v Praze z důvodu studia? Nebo tam bydlíš natrvalo? ;)

      Odstrániť
    3. Ja som študovala v Brne na VUT 2 roky a potom som tam 2 roky pracovala. :) Teraz bývam v Prahe a tu už iba pracujem. :)

      Odstrániť
    4. Uvidíš, to klapne. Dôležité je si veriť. :)

      Odstrániť
  3. U nás se to jmenuje Antigravity joga. Může to být super, ale... já radši noha pevně na zemi:-) A opravdu to vypadá hodně ladně- radost pohledět, jak baletky.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ty si z Brna? :) Tam to predcvičuje kamarátka. :)

      Odstrániť
    2. Aha! Děkuji za jiný název! Antigravity už mi to u nás našlo! Tak, že bych se na to vypravila? I když tyjo ta jedna hodina stojí 300,- :(. Je to tak drahé všude? :-O

      Odstrániť
    3. Jj, písala som o nej už aj ako o antigravity. :) No tu lekcia stoji 180kč. Mne sa podarilo si nakúpiť vouchery na slevomate za 90 korun.

      Odstrániť
    4. Já jsem byla v Brně na Antigravity a doporučuju! Za 100 kč je to super :)

      Odstrániť
  4. Ja jazdím na konoch:-) aj ked to neni asi moc výnimočné:-) ale ten kurz by som chcela absolvovať kolko stojí ten 2 dňový?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kone sú úžasné zvieratá. Ja si na koňovi posedím raz za pol roka u známych pár minút, ale jazdiť neviem. :)

      Kurz stoji 990,- Kč.

      Odstrániť
  5. Máš pravdu - vypadá to opravdu ladně a určitě se u toho zpevní celé tělo, třeba jako u pole dance. Já bych ráda zkusila právě Pole dance, ale už jsi viděla slona točit se kolem tyče? :D Já si asi radši zaplatím půl roční běžecké tréninky, kde se nebudu flákat a budu dělat, co mě baví :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Za zkoušku to určitě stojí, už jsem začala hledat, jestli se něco takového vyskytuje i u nás :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. To nieje ani drahé, len neviem či tu na slovensku to zoženiem :/
    Kone sú úžastné:) Sú lepšie ako ľudia, mám taký pocit:) Milujem ich, aj keď ma dokážu vytočiť do vývrtky:) No je na nezaplatenie cválať po lese alebo cez zelené lúky, objavovať nové cestičky:)( áno aj také klišé existuje) :)

    OdpovedaťOdstrániť

Každý váš komentár ma poteší. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...