sobota 2. marca 2013

Nové štúdio WABI SABI vás pozýva!

Kolegyňa mi na začiatku týždňa poslala odkaz na stránky novootvoreného štúdia Wabi Sabi na Dobrovského 20 v Prahe. Toto štúdio mám cestou z práce a najviac ma zaujalo, že cvičia aj Port de Bras - o tomto cvičení som už písala v staršom článku tu. Rozhodla som sa ho teda navštíviť a kontaktovala som ich cez FB, vzali si na mňa telefón a pani majiteľka sa mi ozvala. :) Na webe ešte chýba rozvrh hodín (v priebehu budúceho týždňa by na webe mal byť dostupný), ale PdB cvičia v stredu o 20:00, čo mi vyhovovalo a prihlásila som sa na lekciu.

Už podľa fotiek na ich facebooku to tam vyzerá nádherne, je to moderné štúdio, kde v cene cvičenia máte zahrnutý aj uterákový servis, kozmetické prípravky a podložku na cvičenie. :) Štúdio si zakladá na individuálnom prístupe ku klientovi a na hodine sa stretnete maximálne desiati. Je novopostavené, takže všetko je čisté a nové.
Mňa najviac zaujalo už spomínané Port de Bras, ale štúdio je zamerané hlavne na cvičenie jógy - v rozvrhu vidím hodiny Vinyasa jógy, Hathajógy, pilatesu - dokonca je jedna hodina určená aj pre tehotné a ďalej Body shaping a Body forming.
Port de Bras - špecifické prepojenie strečingu a tanca - klasického baletu. Plynulé sekvencie pohybov, ktoré preťahujú skrátené svaly, uvolňujú a mobilizujú chrbticu a kĺbové spojenia, zlepšujú koordináciu, zdokonaľujú pohybové stereotypy, pôsobia na estetiku a ladnosť pohybov celého tela.
Viniyasa jóga - dynamické cvičenie jógy pri ktorom je praktikovaná dychová technika udžžájí, vhodná pre skúsenejších.
Hathajóga - najpresnejšie na wikipédii - Hathajóga

Rozvrh hodín (kliknutím zväčšíte):




No a aké bolo cvičenie Port de Bras? Cvičiteľkou nám bola Adéla Němečková a tak ako aj v Bratislave, na hodine sme sa učili jednotlivé prvky a postupne sme ich spájali a nastavovali na seba až sme si na konci zvládli zatancovať celú pripravenú choreografiu. :) Tentokrát bol tanec zameraný hlavne na pohyby rukami a na chrbát, teda aspoň tam najviac cítim namohnuté svaly (čo bolo super, aspoň som fakt tie kolená šetrila, aspoň trochu :D). Je úžasné ako žensky sa pri tomto cvičení cítite! Je dobré sa tancu naplno oddať a skúsiť do neho preniesť aj emócie. Schválne by som sa niekedy chcela vidieť natočená na videu! Zo začiatku som premýšľala ako asi pri cvičení vyzerám a aká som neohrabaná a nekoordinovaná, ale potom som sa snažila nechať viesť hudbou a nemyslieť moc technicky, alebo ako to napísať. Hlavne pravidelným navštevovaním hodín sa bezpodmienečne človek musí zlepšovať a aj keď moje pohyby asi nikdy nebudú až tak ženské a zmyselné ako u lektorky, verím, že sa časom aspoň vzdialene priblížim. Určite si kúpim permanentku a budem sa snažiť si cvičenie vtesnať medzi môj nabitý program. :D Chcem eštte vyskúšať rannú hodinu pilatesu. Na ňom som ešte  nikdy nebola.

Wabi Sabi má pre návštevníkov pripravené zavádzacie ceny, kúpa permanentky sa oplatí:


V prípade, že vás štúdio a ponúkané hodiny zaujali, môžete sa prihlásiť na emaile studio@wabisabi.cz, prípadne na telefónnom čísle +420 605 236 371.
Adresa:
Dobrovského 20
Praha 7
MHD: Zastávka tramvaje 1, 5, 12, 25 a 26 - Letenské náměstí
Web: http://wabisabi.cz - v priebehu budúceho týždňa bude web spustený celkovo
Facebook: https://www.facebook.com/wabisabi.cz


A pár fotografií:



Recepcia
Šatňa

2 komentáre:

  1. no teda, vypAdá to tam krásně, tam musí být radost cvičit. Já teď mimo břišních tanců 1x týdně nechodím nikam...ještě že máme ten internet :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na brusne tance som kedysi pol roka chodila tiez. :) Je to krasny konicek, tiez tak zensky. :)

      Odstrániť

Každý váš komentár ma poteší. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...