sobota 9. februára 2013

Port de Bras!

Zdroj: www.sme.sk
Pred pár týždňami sa ku mne dostal článok zo slovenského portálu sme.sk o cvičení Port de Bras. Článok nájdete na tomto odkaze - Ladným pohybom ku krásnej postave
Text ma naozaj nadchol a bola som rozhodnutá toto cvičenie vyskúšať. Už dávnejšie som koketovala s myšlienkou, že sa prihlásim na balet alebo aspoň javiskový pohyb aby som sa naučila ladne sa pohybovať. :) Našla som pár centier v Prahe, kde ho cvičia, ale ani vo sne mi nenapadlo, že na svoju prvú hodinu pôjdem tu v Bratislave. Osud tomu chcel, že jedna moja študentka K. na školení na tieto hodiny už pár rokov chodí a vzala ma zo sebou. :) Port de Bras sa cvičí každý piatok v Riverpark dance school od 18:15. Info nájdete na ich webe - http://www.riverparkdanceschool.sk/portdebras
Môžete sa pozrieť aj na video z jednej z hodín.


A aké sú moje dojmy z hodiny? Zo začiatku mi to vôbec, ale vôbec nešlo, cítila som sa ako najväčšie nemehlo. :) Helena s nami vždy precvičovala nejaké krátke zostavy a postupne sme tieto už nacvičené pohyby spájali do dlhších skladieb až na úplnom konci sme do spojili všetko dohromady a dvakrát sme si zatancovali celú choreografiu, alebo ako to nazvať. :) Svaly dnes trochu cítim, horší ale vždy býva až druhý deň, tak uvidím zajtra. Pri cvičení, respektíve to môžem s kľudom na duši nazvať aj tancovanie, som sa celkom zapotila a bolo to moc príjemné. Určite sa po cvičení poobzerám aj v Prahe. To, že mi to na začiatku nešlo, je len o cviku a pravidelným navštevovaním hodín sa určite budem zlepšovať. Za seba teda toto cvičenie/tancovanie odporúčam. Kto chce skúsiť niečo nové a nezvyčajné, bežte na Port de Bras. :)
S K. sme po cvičení ešte zašli posedieť do mesta a pre mojich čitateľov z Bratislavy si na blogu dovolím urobiť jednu malú reklamu na úžasný podnik, ktorý sme navštívili. Volá sa Bistro The Peach - https://www.facebook.com/pages/Bistro-The-Peach. Skvelá obsluha, jedlo a úžasný pán majiteľ. :) Nebola som tam posledný krát.
A z nedele som ešte nezverejnila posledný beh. Odvtedy som mala pauzu, pretože som mala zase nábeh na zápal močáku a dostala som lieky. Dala som si preto pauzu, chcela som nechať pohov aj mojim boľavým kolenám. Hneď ako na Slovensku doškolím, zájdem s nimi konečne k Dr. Teraz mi študenti píšu záverečný test a po skončení vyrážam na vlak domov do Martina. :) Ak sa mi zadarí, vybehnem znova ešte dnes, lieky už som doužívala. :)

5 komentárov:

  1. Jéj tak to sa mi veľmi páči :-) chcela by som také ladné pohyby, ani som netušila že niečo také existuje.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak určite vyskúšaj ak si z Bratislavy. :)

      Odstrániť
    2. Od BA mám ďaleko :-D ale dúfam že v budúcnosti sa to rozšíri alebo budem bývať pri veľkomeste :-)

      Odstrániť
  2. Tak to je zajímavé cvičení..ale u nás jsem o tom neslyšela... :(

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mně zase tohle cvičení/tančen neláká vůbec, nevím, čím to je. A je to asi dobře, protože u nás na malém městě nic takového není.
    Je dobře, že už jsi zdravá. Raději ještě den, dva s běháním počkej, ať se ti nemoc nevrátí.

    OdpovedaťOdstrániť

Každý váš komentár ma poteší. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...