sobota 23. februára 2013

Aerojóga vs. Antigravity

Na úvod zákadný rozdiel medzi aerojógou a antigravity - sieť.

Aerojóga - Pevná tkaná sieť zo šuštiakoviny, jej súčasťou sú madlá.
Siete na aerojógu. Zdroj: https://www.facebook.com/aeroyogadonosti
Antigravity - Pružná sieť z úpletu, na dĺžku pevná, na šírku pružná.
Sieť na antigravity.
Zdroj: https://www.facebook.com/pages/Centrum-Rekondice/363879546973773
Asi budem písať plná dojmov, ale po dnešku ma už na aerojóge s najväčšou pravdepodobnosťou už nikto neuvidí.
Pred pár týždňami som si na slevomate kúpila dva vouchery na antigravity jógu. Iba dva, pretože Centrum rekondice, v ktorom sa lekcie konajú mám úplne z ruky, je to až v letňanoch, ale ani vzdialenosť ma neodradila ísť si antigravity jógu skúsiť. Už som dávnejšie písala, že kamarátka Veronika antigravity jógu precvičuje v Brne a iba som čakala, kedy sa mi naskytne príležitoť vyskúšať si ju v Prahe. Nemyslela som, že cvičenie v sieti, aká sa u tohto druhu jógy používa, bude tak odlišné a tak úžasné! Výborný dojem možno utvrdila aj veľmi sympatická lektorka Martina.


V týždni som premýšľala, čo s víkendom a voľnou sobotou. Spomenula som si na zakúpené vouchery a zistila som, že o 14:00 je v Centre rekondice vypísaná open class, tým pádom bolo o sobotňajšom programe rozhodnuté.
Milujem sneh a krásne mi to skoro hodinové cestovanie zasneženou Prahou vyšlo. Pardon, viem, že väčšinu ten sneh strašne štve, ale mne vážne nie! :D

Na lekciu nás dorazilo sedem, celkový počet sietí k dispozícii je osem. Kým sme začali, lektorka nám ukázala ako si správne do siete sadnúť a museli sme si dať dole ostré náušnice a prstene, sieť je veľmi jemná a hrozilo by poškodenie (rýchlik ako na silonkách). Už na prvé posadenie bola sieť príjemná a omnoho poddajnejšia v porovnaní s aerojógou. Taktiež je o trochu širšia a vďaka pružnosti sa dá ešte natiahnuť a ďaleko príjemnejšie sa prispôsobí telu.
Všetky tieto vlastnosti dovoľujú pri cvičení väčšiu flexibilitu a širšie spektrum cvikov. Z môjho pohľadu viac než 50 % pozícií, ktore sme dnes cvičili v sieti, by na aerojóge vôbec nešlo vykonať. Množstvo rôznych polôh v sieti ma úplne nadchlo. Okrem mne známej polohy dole hlavou so zaháknutými nohami o siet, sme dnes v sieti robili stojku (o sieť sme sa opierali ramenami), visela som vodorovne so zemou, hlavou dole, zachytená o ramená a nárty a tak ďalej... Skúste googliť antigravity obrázky a uvidíte, čo všetko je v sieti možné. :)


Neviem ako moc toto môže ovplyvniť lektorka, ale po antigravity nie len že cítim pretiahnutie tela, ale cítim aj svaly, bolo to dosť aj o posilňovaní. Najviac ma "bolí" bruško!
Na konci hodiny nás Martina pozvala na jej uzavretý kurz v pondelky, ktorý už začal, ale má ešte voľné miesta. Pondelok mi maximálne vyhovuje a nerada s rozhodnutiami otáľam. Hned po hodine, ešte cestou v autobuse som poslala mail pani majiteľke a skoro obratom mi bola účasť potvrdená. "Nastupujem" už od tohto pondelka a mám obrovskú radosť. :) Strašne ma to dnes bavilo a nečakala som, že to bude tak "iné", som veľmi milo prekvapená a poloha centra prešla úplne do úzadia.


Keby sa ma niekto pýtal, čo odporúčam, tak jednoznačne antigravity jógu! Zažijete na nej viac zábavy a je rôznorodejšia v porovnaní s aerojógou.
Na pondelkových kurzoch lektorka aj fotí, tak sa môžete v budúcnosti tešiť aj na fotky z hodiny, určite sem nejakú nazdieľam.

*****************

PS: Včera sme boli s bežcami v karaoke klube Limonádový Joe a nechali sme sa uniesť atmosférou a zaspievali sme spoločne Není nutno! :D Takže zaspievať si karaoke - DONE! Je to fakt sranda a musíme tam niekedy znova ísť!

Webové stránky centra - http://www.centrum-rekondice-letnany.cz/
Pre záujemkyne z Brna - http://www.antigravitybrno.cz/

17 komentárov:

  1. To bych chtěla vyzkoušet! Ale u nás na severu nic takového neni... což se týká skoro všechn zajímavých variací cvičení, kromě klasiky. :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nepopieram, že bývanie v hlavnom/veľkom meste má obrovské výhody a som za to rada. :)
      Napadlo ma skusit zistit, ci sa niekde nekona nejaky vikendovy workshop? :)

      Odstrániť
  2. Ta druhá lektorka Marta (říká si Marťanka :)) cvičí i tady http://poledance-praha.cz/aeroyoga?switch=, tak mě napadlo jestli to není k tobě blíž ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já si už nějakou dobu plánuju, jak si koupím síť i domů. Jednou se mi to splní! Musím na lekci v Brně zase někdy vyrazit.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je super, že v Brne robia aj víkendové workshopy! :)

      Odstrániť
    2. Jj v Brně to máme moc fajn, minule jsem byla přihlášená na oba dva dny a pak jsem byla nemocná, snad to příště vyjde!

      Odstrániť
  4. To je super, že jsi tak nadšená ještě pro něco jiného než běh :) A zajímavé, v čem se člověk "najde" - někdo v malování, jiný ve zpívání, ty si nejvíc užíváš v sítích (podle mě, to nadšení z toho článků číší víc než z článků o běhu). A sníh taky miluju :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Možno a možno je to tým, že beh už je skôr rutina. :) Ale neboj, ono to zase bude, keď si na jar/v lete trhnem nejaký rekord! :D
      Luci ides na ten beh Lužánkami?

      Odstrániť
    2. Ano, jdu. Ale neběhala jsem přes dva měsíce, takže nečekám žádné osobáky :/

      Odstrániť
    3. Ani ja, pobežíme vzadu. :D

      Odstrániť
  5. Hned hledám místo kde bych ji mohla zavěsit doma :D Něco takového mít tyjo. Viděla jsem tvoje fotky to muselo být super :) koukala jsem se kolik stojí a.. :D No rači si zjístim co je to za materiál ? :D
    Jolča

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mal by to byť nejaky letecky hodvab ci co. :)

      Odstrániť
    2. jsem totální blázen :D Našla jsem si, že to stojí 7500,- :D Ale pak taky něaký cirkusový velkoslklad kde je ta samá látka prodávana na metry za necelých 200kč metr :D

      Odstrániť
    3. Jj, cena sa pohybuje okolo 6500-7500,-. Pozor na to cicrkusove, ak je to latka aka sa pouziva pri zavesnej akrobacii, tak ta je hrubsia a pevnejsia, nez ta na antigravity.

      Odstrániť
    4. to tam právě bylo i pomocné video kde ukazovali rozdíly mezi těma látkama,a u té co jsem vybrla je napsano, že je vhodná právě pro antigravity ale díky :)

      Odstrániť
    5. Tak to napíš ako to dopadne!!! Sa k tebe nastahujem. :D

      Odstrániť

Každý váš komentár ma poteší. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...