nedeľa 17. februára 2013

Diabolský beh! Brekeke :D A celozrnná banánová bábovka

Na toto číslo som posledné dni čakala. :D
Dnešným behom som totiž ubehla dohromady 666km. :D Po poobednom šlofíku som si myslela, že už päty z bytu nevytiahnem, ale vedela som, že by ma to nakoniec mrzelo, tak som šla. Moja blbosť, že som nešla už ráno. Hore som už od cca siedmej, okrem behu som mala celkom produktívny deň. Raňajky spoločné s našim papagájom Ferdíkom, moc mu chutila uhorka a šunka (kanibal jeden!), medzitým už mi prala práčka. Bolo treba popratať a povysávať. Počítala som si vaše blogy, uvarila si puding na svačiny do práce do mojich nových zaváraninových pohárov z tchiba. :)

Dala som do neho sušené brusnice, slivky a čerstvé ostružiny (z mrazáku :D), lyžičku ríbezľového džemu, chia semienka a piškóty. Samotný puding bol s jahodovou príchuťou a robila som ho z nízkotučného mlieka. Keďže som poháre zavrela ešte krásne zatepla, tak vrchnáčiky držia ako u klasickej zaváraniny, vznikol mi tam podtlak. Jeden už som stihla zjesť na olovrant. Bol moc dobrý!

A nebola by to nedeľa bez pečenia! Z tchiba som si doniesla aj štyri malé silikónové formičky na bábovku, chcela som ich otestovať, takže som hľadala nejaký zdravý recept. Našla som ho prekvapivo na nováckych tescoma stránkach - zdroj. Dokonca je zo žitnej múky.

Celozrnná banánová bábovka

  • väčší banán
  • 2 vajíčka
  • prášok do pečiva
  • 5 lyžíc trstinového cukru
  • 1 hrnček nízkotučného mlieka
  • 2 hrnčeky žitnej múky
  • 3 lyžice repkového oleja

Popučíme banány, pridáme vajíčka, prášok do pečiva, cukor, mlieko. Premiešame a prisypeme múku. Nakoniec pridáme aj olej a zamiešame. Vylejeme do formičiek a pečieme na cca 180°C približne 45minút. Napadlo ma si ju pred podávaním poliať trošičkou javorového sirupu. :)

V poslednej dobe mám tie články nejaké moc dlhé, ale mám toho veľa na srdci. :) No takže po obede, mali sme kuracie stehienka s ryžou, klasika, som si dala krátkeho šlofíčka a keď som sa zobudila, prehovorila som sa ísť do toho sychravého počasia.. Hmla a vlhko, ble.
Nakoniec z toho bol pekne rýchly beh na moje pomery. :)

Zase len tie hlúpe semafóry, nebyť státia na prechode, mám to pod 30min, tých prvých 5km. Ešte som si ja chytrá vzala svoje staré adidasky, pomýlená suchými chodníkmi pod oknami.. Samozrejme okolo džbánu všade mokrý topiaci sa sneh. Ale vždy to mokré, keď som skočila do skrytej kaluže, zastudilo iba na pár sekúnd a potom mi bolo zase teplo. :D Prvý kilometer je ten so semafórom a tretí je do kopčeka, som rada, že sa to stále zlepšuje a nestagnujem až tak moc, si teda myslím.


Zamrznutý, zasnežený Libocký rybník
A nedala som vám sem ešte ani svoj včerajší beh. Včera som zo sebou nečakane bojovala iba do chvíle, než som si ešte v posteli na FB prečítala kamarátkin komentár, že je von bielo. Pozriem z okna a fakt! Bolo krásne a stále snežilo a ja milujem behať keď sneží. :) Šla som svoju trasu k Libockému rybníku, miestami som si musela cestu snehom prešľapávať sama, bolo ho tak po členky. Okolo rybníka som si dala dve kolieska a šup zase domov. Poobede sme totiž mali v pláne navštíviť masopustní průvod v Statenicích. Konal sa prý ročník a moc sa im to podarilo. Aj jaterničky zo zabijačky boli famózne! Len sme moc nevydržali a šli sme domov už autobusom o šiestej večer.

Aspoň sme mali večer čas pozrieť si druhý a tretí diel seriálu Hořící keř. Videli ste ho už? Je to dych berúci a úžasne natočený seriál, človek sa zamyslí a aspoň vo mne zhliadnutie zanechalo hlboký dojem a už sa asi budem pozerať trochu inak napríklad na ľudí, čo podpísali spoluprácu za komunizmu. Proste silný zážitok a ďakujem Agnieszke Holland za spracovanie tohto motívu a za výber skvelého obsadenia.

Už budem končiť. :) Len som ešte na koniec článku chcela povedať, že som si v lekárni kúpila doplnok pre aktívnych športovcov Geladrink Perpetuum. Čakám zázraky, tak potom napíšem časom, či sa moje očakávania naplnili.
Krásny zbytok nedele želám. :)

11 komentárov:

  1. To byl opravdu produktivní den..Puding už jsem dlouho neměla..musím si udělat nějaký s ovocem, ty mi moc chutnají...a že máš dlouhé články vůbec nevadí. Já čtu poctivě vždycky na každém blogu celý článek, i když je sebedelší..:D a obdivuji je, protože ty moje jsou zase naopak extra krátké..:D Mám vždycky pocit, že by to nikdo nečetl, tak se moc nerozkecávám..:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vidíš, ešte som zabudla napísať, že som chcela ešte umyť podlahy, ale na to som sa už vykašlala. :D

      Odstrániť
  2. ďábelský běh, haha :D a ta bábovka vypadá nádherně :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ahoj, nedávno som čítala o tom, ako sa pri tréningoch vyhnúť nepríjemným situáciám. A bola tam aj časť o (tebou veľmi obľúbených) semafóroch. A odporúčané riešenie bolo skúsiť sa im vyhnúť :) Ak trasu poznáš, vieš možno, či sa dá bežať napr. paralelnou uličkou, alebo prebehnúť cez cestu cez iný priechod. Takáto zmena trasy nemusí byť trvalá. Jednoducho, ak svieti červená, tak bežím ďalej po trošku upravenej trase :) S tvojim vybavením budeš mať údaje na vyhodnotenie tréningu aj na inom ako zaužívanom okruhu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Sunflowerka, ďakujem za tip. :) Ale zrovna tomuto jednemu semaforu sa nevyhnem. Pravda je, že možem bežať úplne inak a prejsť na druhú stranu ešte pri dome. :) Také jednoduché a človeku to musí niekto napísať. :D

      Odstrániť
  4. Ahojky, zaznamenala si už dáku zmenu ("zázrak") v súvislosti s Geladrink Perpetuum?
    A ešte jedna otázka. Tie pekne vyzerajúce svačinky máš predpokladám na viac dní. Máš odskúšané ako dlho to vydrží v chladničke? Za odpovede vopred ďakujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Sunflowerka, nejaký zázrak, neviem. :) Podla mna to beriem este krátko, uvidim za mesiac, ci to na nieco je. :)
      Ten puding mi vacsinou v pohode tie tri styri dni v chladnicke vydrzi.

      Odstrániť
  5. Ahojky, můžu se zeptat co je to za aplikaci? Jinak, máš moc krásný blog ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Monika, dakujem za pochvalu. :) aplikacia sa vola Nike+.

      Odstrániť
    2. Děkuju moc, ta ale funguje jen s internetem že?

      Odstrániť
    3. Stačí, že máš internet napr. doma (wifi). K samotnému behu ti stačí funkčná GPS. :)

      Odstrániť

Každý váš komentár ma poteší. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...