pondelok 9. júla 2012

Postcrossing

Dozvedela som sa o tomto webe od kamarátok - www.postcrossing.com

O čo ide?
Zaregistrujete sa a uvediete svoju doručovaciu adresu. Po potvrdení registrácie vám web náhodne vyberie päť ľudí z celého sveta, ktorým pošlete pohľadnicu. Na každú pohľadnicu uvediete vygenerovaný kód. Vďaka kódu, môže potom pohľadnicu zaregistrovať užívateľ, ktorý ju obdržal. :)


Akonáhle niekto zaregistruje vami zaslanú pohľadnicu, ste v hre. Od tejto chvíle si môže niekto vylosovať vás a zaslať pohľadnicu.
Bála som sa, že niekde bude vystavená moja adresa. Našťastie adresu vidí iba človek, ktorý si vás vylosoval.


Zaregistrovala som sa v sobotu. Systém mi vygeneroval ľudí z Ruska, Ukrajiny, Lotyšska, Nemecka a U.S.A. Všetko to boli dievčatá. Väčšina z nich má v profile napísané aké pohľadnice zbiera. Potešia ich pohľadnice vášho mesta. Tak som cestou k doktorke v stánku kúpila pohľadnice Prahy a v čakárni som ich chcela vypísať.
Zrada!

Doktorka má voľno a jej zastupujúca doktorka tam bude až zajtra. Nevadí. Cestou domov som to vzala cez poštu a tam ich vyplnila a hneď odoslala. Cena za poštu je po Európe 20 kč a doručenie je do cca 5 pracovných dní. Po svete 21 kč a doručenie je do 10 pracovných dní.


Teším sa, keď mi systém vygeneruje aj niekoho z Ázie alebo Afriky! Na pošte ponúkajú známkové zošity so známkami po Európe aj do sveta. Aby som to teda nemusela brať vždy cez poštu, kúpila som si po jednom z každého.


Teraz už budem iba čakať, kým moje zásielky dorazia do cieľa. :) A idem si vymyslieť niečo do svojho profilu.


Bežkyňa

6 komentárov:

  1. Miluju postcrossing! :D Jsem tam zaregistrovaná přes 2 týdny a už mám asi 9 pohledů :)) Některé jsou opravdu zajímavé. První pohled mi přišel z Německa, tuším. Ať tě to baví i nadále :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jééé Luci a za ako dlho ti prišiel prvý? :)

      Odstrániť
    2. Abych nekecala, tak bych řekla, že za 10 dní zhruba. :)

      Odstrániť
    3. Odvtedy ako niekto registroval tebou poslany?

      Odstrániť
  2. Odpovede
    1. Čakám, že dnes by mohli doraziť ďalšie pohľadnice. :)

      Odstrániť

Každý váš komentár ma poteší. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...