sobota 6. júla 2013

Folkušovská sedmička 2013

Na dovolenke doma na Slovensku som sa úplnou náhodou u starkej dozvedela, že sa v sobotu beží vo Folkušovej závod Folkušovská sedmička 2013. Skoro okamžite sme sa rozhodli ísť a samozrejme ja sa aj zúčastniť. Očakávala som terén a umiestnenie na úplnom chvoste. :D Ale tak, niekto musí byť posledný.

Závod štartoval o 16:00, prezencia bola od 15:00. Skoro dva týždne som nebehala, síce som mala iné športové aktivity, ale nervozita ma celkom dostala. Vyšla na mňa symbolická 13-tka. Trinásť, pán boh pri nás. :)

Pred behom som sa šla trochu zahriať a omrknúť si trasu. Keď som uvidela ten kopčisko, pretočili sa mi panenky. Tak som si v hlave zvolila taktiku do kopca pomalšie a dole to nahnať.



Asi desať minút pred štvrtou sme sa zoradili na štartovnej čiare. Zapla som si garminy, aby sa stihla chytiť GPS, čo bola chyba. Chytila sa a medzitým sa zase aj vypla do úsporného režimu, takže pred vybehnutím ešte opäť hľadala signál. Po krátkych problémoch s pištoľou (video zo štartu) sme pár sekúnd po celej vyštartovali. Hodinky mi naskočili až po pár metroch behu, našťastie celkom rýchlo. :)

Profil trate
Ako môžete vidieť na výškovom profile, prvý kilometer sme bežali 100m prevýšenie. Fučala som, tep niekde na 185, červená ako paprika, hlavne neprejsť do kroku! V kopci som ešte zvládla pozdraviť kámošku, čo sa vracala z nejakého výletu, musela som ju dobre prekvapiť. :D V kopci so mnou ešte pár slov prehodili dvaja páni, niečo ako, či sa môžu chytiť môjho vrkoča, aby som ich potiahla. :D Srandisti!


Potom sa konečne trasa trošku vyrovnala. Zakázala som si pozerať sa na hodinky, mala som pocit, že som už aspoň niekde v polovici, trasu som poznala iba z mapy a tak som nevedela či hej, či nie. Nedalo mi to a natočila som ruku, šok! Iba necelých 2,5km, aaaa! A potom zase kopček hore, malé zakopnutie, ale udržala som to, prebeh blatom. Konečne som uvidela zatáčku a čakal ma krásny kopec dole, uvidela som ocina s foťákom. Tak som sa na neho zadívala, že som skoro nezaregistrovala pre mňa nečakanú odbočku, myslela som si, že sa beží späť rovnako, ako tam, no neva, vytočila som to. :D Posledné metre lúkou predo mnou, prebeh úzkou cestičkou medzi plotmi, v cieli úžasný dav fanúšikov a na hodinkách čas 34:45,99.

Oficiálne výsledky žien
Nečakala som taký čas, ale trasa je kratšia. :) V každom prípade pri takom prevýšení a v tom teple som veľmi spokojná a to, že som posledná v kategórii ignorujem! :) Hlavne, že mám radosť. Oficiálne som to dala za 35:09 (rozdiel, kým sa mi pustili hodinky).

V cieli som od ocina dostala nealko pivo a na obecnom úrade som si dala zaslúžený kotlíkový guľášik.

Tu nájdete záznam z garminov - Folkušovská sedmička 2013. Všimnite si hlavne ten tep. :D
Na rajčeti sú fotky od ocina - Folkušovská sedmička 2013

A záverom by som vás rada pozvala na 1. ročník 17 kilometrového Behu v srdci SNP k príležitosti osláv 69. výročia SNP, ktorý sa pobeží 29. augusta 2013. Info na webe - http://kblskpmartin.meu.zoznam.sk/beh-v-srdci-snp/

19 komentárov:

  1. Dobra kovbojka ten tep je naozaj raketovy :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. 7 km za 35 minút? Parádny výkon :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Armiii, bola to kratšia trať, viď garminy. :)

      Odstrániť
    2. Aha, ale aj tak je to výkon :) Ozaj nechystáš sa na We Run Praque?

      Odstrániť
    3. Jasnačka, už mám zaplatene. :)

      Odstrániť
  3. mě ten čas příjde teda neskutečněj dobrej navíc, když si 2 tejdny neběhala :) aspoň sis to vyzkoušela, důležitý je zúčastnit se, ne vyhrát :) já běhám normálně cca 3 km za necelých 18 minut a to to ještě střídám s chůzí, já lemra :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Díky Peťo! 3km behám obdobne. :) Pod 18min sa dostanem iba občas na závode. :)

      Odstrániť
  4. Tak to by deistka byla za 50, to musime jeste od 10 minut vylepsit :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Takový tep mívám poměrně často. :D Nevím, co s tím. Ale už jsem si nějak zvykla. Mám ho, i když nijak nefuním a jsem stále plná sil. :) Jinak podle mě je to pěkný čas. Já sedmičku mám za hodinu. :D Kašli na výsledky, jde o ten pocit. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Kane, znížiť tep by ti mali pomôcť pomalé, dlhé behy v aerobnej zóne na 65-75% TF max. Zlepší sa ti nimi aj všeobecná vytrvalosť, tak ich kľudne zaraď do tréningu. :)

      Odstrániť
  6. Kazdy zavod, ktery dobehnes po svych je dobry zavod. ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Výborný výsledek :-)..
    A tou tepovkou máš pravdu, taky zkouším běhat na 65-75% max, ale těžko to udržím. Zuzka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež mám niekedy tendencie to prešvihnúť, záleží, ako moc chcem dodrziavat plan. :)

      Odstrániť
  8. Pozerám, že behávaš v adidaskách skoro stále.. ako to je s tými freečkami teda?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Freečka su z rady shield a v lete je v nich teplo, takže ich nenosím. Ale behávam krátke behy vo five fingeroch teraz. :)

      Odstrániť
  9. Gratuluji, 7 km za 35 minut je hodně dobrý

    OdpovedaťOdstrániť

Každý váš komentár ma poteší. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...