utorok 7. mája 2013

Run Tour Plzeň 2013 - osobák?

Na štarte
V sobotu som sa zúčastnila s kamarátmi závodu RunTour v Plzni. Môj plán bol, trhnúť si rekord na 5km. :) Čo myslíte, vyšiel? :)

Vyrazili sme z Prahy po ôsmej hodiny, výprava o 4 členoch, traja bežiaci, ja 5km, zbytok 10km a jeden zranený fanúšik. :) Počasie vyzeralo príjemne, mierne pod mrakom, takže nebude moc teplo. V Plzni sme boli okolo desiatej, vyzdvihli sme si štartovné sety, urobili pár fotiek. :) Bol tam pripravený fajn sprievodný program. Mizuno meralo došľap a natáčalo na video na bežiacom páse, takže som sa nechala natočiť a videla som presne, kde robím chybu. Ľavú nohu nedávam rovno pred seba ale uhýba mi trosku doprava, musím na tom zapracovať. Podľa fyzioterapeutky to robím aj pri chôdzi. Človeka by nenapadlo, aké je zložité správne chodiť. :)
Nejaká fyzioterapeutická klinika z Prahy zase na mieste zdarma tejpovala, tak som si nechala zatejpovať tie moje boľavé okostice, a je to super, pomohlo to. :)
No a Česká pojišťovna na mieste merala tlak, cholesterol a pod. Tak som si nechala urobiť aj toto a pekne ma vystrašili. Namerali mi tlak 160/100.. A poslali ma k Dr. Našťastie to bolo iba nervozitou pred závodom, v pondelok už bol tlak zase v normále.



Aspoň jedna foto, kde pekne bežím!
Šprint v závere. :)
Mojich 5km sa štartovalo o 12:00, štart sa trošku pretiahol, nestihli sa všetky registrácie včas. Tep 120 a to som iba stála. :D Som strašná trémistka. Prásk! A bolo odštartované, snažila som sa bežať, čo to šlo, vyhliadla som si niektorých ľudí a snažila som sa ich držať. Prvý km som pekne prepálila a bežala ho za 5:08.. Trasa už v tomto momente bola trošku divná, samé hore dole, zatáčky a rôzne povrchy. :/ Druhý kilometer som už zreteľne spomalila na 5:45 a môj rekord sa mi rozplýval pred očami, bola som naštvaná aj na trasu, samé zatáčky a úzke chodníky, tretí kilometer 5:58.. Štvrtý som vôbec nepochopila, bežalo sa bahnom a úzkou poľnou cestičkou kam sa zmestil jeden človek, čas 5:51. Posledný sa bežal parkom, snažila som sa zrýchliť, vždy mi pomáha dávať si ciele, že niekoho predo mnou predbehnem. Telefón mi v tej chvíli hlásil mety inak než boli kilometrovníky na trase. Úplne ma zničilo, keď som videla, že do cieľa musím prebehnúť do kopca cez most! Aaaaa!!! Ale zvládla som to a pred cieľovou čiarou som na časomiere videla 26:50, vybičovala som sa ku šprintu aby som to stihla pod 27 minút! Stihla som to a oficiálny čas bol 26:56. :)

V každom prípade mi telefón nameral iba 4,74km, neviem, čo si o tom myslieť, viem, že telefón nie je úplne presný, len mi to trošku kazí dojem a nemám z výsledku až takú radosť. Viac ma však potešilo umiestnenie. :) V celkovom poradí som bola na 146. mieste z 281 bežcov, ale vo svojej kategórii som bola 38. zo 115 bežkýň. A to už ma teda teší trošku viac! :)


Kamaráti si potom na desiatke tiež dali osobáky, no a po závode to chce výdatný obed. :) V nedeľu nás ešte k tomu čakal výlet na kole!

Vyrazila som už o ôsmej do Ďáblic ku kamarátovi pre bicykel, zraz sme mali o desiatej na Palečáku a náš cieľ bol Karlštejn a reštaurácia u Máni v Třebáni. :) Odhadovaná trasa cca 50km. Predstavovala som si to ako pohodový výletík na kole, no mýlila som sa. :D Všetci jazdili tak rýchlo! Ale bolo to úžasné a za tu bolesť stehien večer to každopádne stálo. Dohromady sme najazdili aj s približovaním na Palečák a po príchode domov približne 75 kilometrov a prevýšenie cca 625m.


Večer sme ešte mali naplánovaného Iron Mana 3, ale bola som tak hotová, že som to srabácky vzdala. :)

A ešte štatistiky z RunTouru.

A fotka s triatlonistom Tomášom Svobodou. :))) S peknou historkou k tomu. Prišla som za ním, či sa s ním môžeme s kamarátkou odfotiť a on na mňa: "Ale víte, že jsem Tomáš? Já to radši říkám." :)


11 komentárov:

  1. Parádní čas! Mě čeká 5 km teď v sobotu a tajně doufam, že se pod těch 30 minut hecnu :-)...Run Tour mě čeká až na den dětí, moc se těšim! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Do Hradce zrovna nejdem, ale v Liberci sa objavím na 99%. :)

      Odstrániť
    2. Taky se chystám na Run Tour v Hradci, ale běhám teprve krátce, takže si to jdu spíš zkusit a brala jsem to jako motivaci k pravidelným tréninkům :-)

      Odstrániť
  2. Páni, gratuluji! Skvělý výsledek! Jsi dobrá!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak to je super...to bych asi nikdy nedala a to už uběhnu docela daleko..ale na rychlost bych to nezvládala.. Taky běhám přes jeden most do kopce a vždycky než ho vyběhnu, tak mě pálí zadek jako blázen :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ježiši, gratuluju k závodu a tolika ujetým km na kole! Tolik jsem v životě v kuse nedala :D
    A jaký jiný Svoboda by to měl být?:D Já se v tom neorientuju, tak nevím..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Su to bratia, dvojcata david a tomas. :) a dakujem. :)))

      Odstrániť
  5. Tomáš má krásný nohy!
    Gratuluju k umisteni :)

    OdpovedaťOdstrániť

Každý váš komentár ma poteší. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...